Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kulusevski: "En kniv i hjärtat..."

Sverige (herr)

Sverige åkte ut mot Ukraina i EM.
Dejan Kulusevski tar uttåget hårt.
- När de gjorde mål i den 120:e minuten var det en kniv i hjärtat, säger han till TV4. 

3:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/C More

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Sverige förlorade under tisdagen mot Ukraina i EM-åttondelsfinalen i Glasgow efter ett förlängningsdrama. Ukraina avgjorde i den 121:a minuten och skickade därmed ut Blågult ur EM. Dejan Kulusevski gjorde sin första EM-match från start, men blev utbytt mållös.

Kulusevski berättar nu att förlusten svider ordentligt. 

- Det var absolut inte så här det skulle sluta. Det är en enorm besvikelse för laget. Det känns tomt, säger han till TV4 och fortsätter:

- Jag är stolt över laget. Jag tycker att vi gjorde en bra match. När jag tittade på Frankrike i går sa jag att fotbollen är grym. Nu fick vi känna det själva. Fotbollen ger mycket, men tar ännu mer. Jag tänker på Emils stolpe, Emils ribba, mitt skott, en till chans jag hade och en till chans Alex hade. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, men de hade mer tur i dag. 

Annons

Kulusevski hoppades på att matchen skulle gå till straffläggning. 

- Jag tycker att vi skapade tillräckligt för att vinna under ordinarie tid och jag tycker att vi var bättre än dem. Jag hoppades på att  det skulle gå till straffar, men när de gjorde mål i den 120:e minuten var det en kniv i hjärtat.

Hade ni grejat straffarna?
- Jag hade en positiv känsla. Det var det vi väntade på i och med att vi fick en utvisning, men sådant är livet. Jag är stolt över laget och tränarna. Jag tycker att vi gjorde det bra. 

Kulusevski menar även att det gör extra ont med anledning att han tycker att Sverige var det bättre laget under åttondelsfinalen. 

- Det är det som gör allt mycket värre. Det är en sak att förlora mot ett lag som man accepterar är bättre, men så var inte fallet i dag. 

Annons

Kulusevski lider samtidigt med Marcus Danielson.

- Han har varit fantastiskt bra. Jag har inte ens sett om det var rött kort, men vi alla gör misstag. Jag gjorde flera i dag och alla gör det. Vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag, säger han och fortsätter:

- Jag kommer stötta alla. Jag tycker att alla har varit fantastiska människor. Det är det viktiga. Alla har varit fantastiska fotbollsspelare. Det har varit en ära att spela med alla. Jag har njutit, men jag är ledsen över att jag inte kunnat bidra med mer och att vi inte lyckades vinna i dag, men så är livet. 

Går det att blicka framåt mot VM-kvalet?
- Det är det första tanken är, man vill inte att det här ska hända igen. Man vill bli bättre, så det här inte händer igen. Det har varit världens längsta säsong och nu får man koppla av. Jag tycker att Sverige har ett väldigt bra lag för framtiden och med lite mer erfarenhet hade det kanske gått bättre i dag. 

Annons
Publicerad 2021-06-30 kl 00:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto