Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
5:14

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Kulusevski hyllades av alla - Fotbollskanalen punktmarkerade stjärnan och så här var hela hans match

2v

SOLNA. Dejan Kulusevski fick för första gången spela som anfallare i laget.
Då gjorde han mål och hyllades.
Fotbollskanalen punktmarkerade den svenske stjärnan - och så här var hans match.

Dejan Kulusevski har tidigare spelat ytter i landslaget, men mot Kroatien fick han en ny roll och spelade anfallare tillsammans med Marcus Berg.

Kulusevski gjorde mål, var väldigt rörlig och involverad i offensiven och efter matchen hyllades han.

Fotbollskanalen punktmarkerade Kulusevski för att se vad Sverige fick med honom som en av två anfallare.

Så här gick det:

1: Kulusevski satte direkt en hög press och stressade Kroatiens målvakt Dominik Livaković till att slå iväg en lång boll.

Dejan Kulusevski var rörlig direkt från start och gjorde sig ofta spelbar och ville ha boll.

5: Fick en smäll på foten efter ett motlägg och blev liggande. Reste sig upp efter ett tag och spelade vidare.

6: Var tydlig och ville gå på djupet, men fick inte bollen av Victor Nilsson Lindelöf.

7: Fick bollen strax utanför Kroatiens straffområde, avancerade in i straffområdet, rakt framför mål, och tog avslut med höger insida. Räddning av Livaković.

Kulusevski var väldigt involverad. Rörlig. Var tydlig med vad han ville. Ville ibland hämta boll, ville ibland gå på djupet. Ville visa att han behärskade båda sakerna.

8: Hämtade boll av Emil Forsberg, släppte den vidare till Kristoffer Olsson. Sedan gjorde Kulusevski ett låtsasryck mot mål och lurade att han skulle gå i djupet, och blev av med markeringen och mötte i stället, och fick bollen av Forsberg. På ett tillslag fint vidare till Kristoffer Olsson som dock fick till ett dåligt tillslag och blev av med bollen.

ANNONS

12: Gick i djupet. Bra boll från Sebastian Larsson. Båda mittbackarna Duje Ćaleta-Car och Marin Pongračić följde med. Kroatien bröt och Sverige fick inkast.

Kulusevski fortsatte att vara väldigt involverad.

12: Föll ner i planen, mötte, fick boll och släppte enkelt tillbaka, och gav Sverige andrum och kunde etablera anfall.

13: Nära att få ett läge i straffområdet. Albin Ekdal bra till Marcus Berg som försökte hitta Kulusevski på ett tillslag, men bollen kom inte fram och det blev hörna till Sverige.

13: Slog in hörnan till Mikael Lustig vid bortre stolpen, som nickade men Kroatien bröt.

- Bra hörna av Dejan. Att få in bollarna så, det skapar oreda, sa Sebastian Larsson efter matchen.

16: Hämtade boll centralt av Ekdal, släppte den snabbt vidare till Forsberg som fick ett bra avslutsläge strax innanför straffområdet, rakt framför mål. Forsberg klippte till men målvakten räddade.

17: Blev av med bollen en bit in på Kroatiens planhalva, omringad av tre motståndare.

Efter en pigg start av Sverige så började Kroatien sakta men säkert komma in i matchen och då blev Kulusevski inte lika involverad. Anfallaren föll tillbaka en del, liksom hela laget.

ANNONS

29: Tog en djupledslöpning till höger, men Lindelöfs boll var inte så bra, den blev för kort, så Kulusevski fick stanna upp, men lyckades ändå suga in bollen. Släppte vidare till Forsberg, fick tillbaka, men blev av med den.

31: Djupledslöpning till höger igen, fick bollen av Ekdal. Slog in ett hårt inlägg med vänstern. Kroatien var först på bollen i straffområdet. Bollen gick utanför straffområdet där Pierre Bengtsson dök upp och tryckte till, men över.

Sverige tog över spelet igen, och Kulusevski var återigen väldigt delaktig i offensiven.

33: Bra press och stressade defensiva mittfältaren Mateo Kovačić, som inte kunde spela framåt utan släppa i sidled för att behålla bollen.

35: Fick boll av Lindelöf, felvänd på egen planhalva med mittbacken Ćaleta-Car i ryggen. Ett väldigt bra tillslag så att han vände bort försvararen som var tvungen att dra ner Kulusevski med gult kort som följd. Hade blivit farligt kontringsläge för Sverige annars.

36: 1-0. Fick boll fint av Lustig utanför straffområdet, avancerade in och ett säkert avslut med vänstern, nere i bortre hörnet.

- Vilket mål han gör. Han är enorm. Balansen, kontrollen, lägger upp den på vänsterfoten och rullar in den i bortre. Total kontroll och han vet exakt vad han ska göra, sa C More-experten Kim Källström.

ANNONS

42: Hämtade boll till höger på egen planhalva, väggade fint med Forsberg, men tappade den i hög fart framåt.

Kulusevski ville inte gå upp i så många nickdueller utan ville hellre chansa på djupet på andrabollar. Marcus Berg var den som tog duellerna i luften.

45: Felvänd på egen planhalva och försökte ta emot och hålla bort vänsterbacken Borna Barišić, men lyckades inte. Kroatien vann bollen och vände på spelet.

45: Lustig slog en höjdboll, men Kulusevski gick inte upp i höjdduell med Ćaleta-Car långt ner på Kroatiens planhalva. Mittbacken nickade ner bollen som hamnade hos Sebastian Larsson som fixade hörna. Larsson tog hörnan och Marcus Danielson nickade in 2-0.

Slut på första halvlek.

Dejan Kulusevski hyllades i C Mores studio.

- Målet var exakt som det han gjorde i debuten i Juventus. Han kommer att bli oumbärlig. Han har en makalös precision i den vänsterfoten. Att han får fart i den så, det är ju inte på kraft han går på utan behärskat och placerar in den, sa Hasse Backe.

- Så otroligt snyggt mål, sa Lotta Schelin.

- Det är klart att man önskar se ett lite bättre samarbete med Berg i offensiven, men när Kulusevski och Forsberg är så här då är det ändå inte mycket att klaga på, fortsatte Schelin.

ANNONS

48: Fick boll av Sebastian Larsson strax utanför Kroatiens straffområde, spelade bra ut till Forsberg som kom fint till vänster men som fick ett svagt tillslag svagt och inspark till Kroatien.

50: Vann boll till vänster på egen planhalva, spelade vidare till Ekdal som tappade boll.

53: Hämtade boll på egen planhalva, men slarvade bort den. ”Noggrann”, skrek Peter Wettergren så att det ekade på Friends Arena.

55: Snabbt och kort utkast rakt fram av Kroatiens målvakt till Luka Modric som drev framåt. Kulusevski och Berg jagade ikapp och bröt så att Sverige fick bollen och kunde skapa anfall.

- Ett otroligt arbete av Kulusevski och Berg som knycker bollen av Modric. Ett bra försvarsarbete, sa Källström.

56: Pierre Bengtsson med uppspel från vänster, mittbacken Pongračić klev upp framför Kulusevski och vann boll.

58: Hittade yta centralt och blev uppspelspunkt på egen planhalva, passade enkelt hem bollen till Forsberg, som dock tappade den, men Ekdal vann tillbaka och Sverige kunde bygga anfall.

61: Danielson satte upp bollen mot Kulusevski som backade in felvänd mot Pongračić och vann nickduell. Bollen gick ut till inkast för Kroatien.

ANNONS

63: Forsberg avancerade till vänster, hittade Kulusevski som inne i straffområdet vände bort Pongračić och kom loss, passade snett bakåt till Ekdal som fick ett jätteläge, men sköt utanför. Nära 3-0.

- Bättre chans än så får inte Ekdal att göra mål. Det är lite typiskt Kulusevski-manér att tråckla fram den på det sättet och sedan servera Ekdal, sa Källström.

66: Fick bollen till höger på Kroatiens planhalva och försökte utmana och ta sig förbi Ćaleta-Car, men lyckades inte och blev av med bollen.

67: Danielsson med bollen till vänster vid mittlinjen, hittade ett bra uppspel till Kulusevski, snabbt vidare med bollen till Forsberg, tillbaka till Kulusevski, ut med den till höger vid straffområdet till Lustig som i sin tur passade snett bak till Forsberg, men han fick inte till avslutet.

- Kulusevski och Forsberg har verkligen hittat varandra, sa Källström.

72: Hämtade boll till vänster och tog sig mellan två motståndare, vidare med bollen till Kristoffer Olsson, men Kroatien bröt och Sverige fick inkast.

73: Bra samspel med Forsberg igen. Forsberg passade felvänd Kulusevski som hittade Bengtsson och Sverige etablerade anfall.

ANNONS

74: Byte. Kulusevski klev av och Viktor Claesson kom in. Då stod det 2-0. Sex minuter senare gjorde Kroatien 2-1. Matchen slutade 2-1. Dejan Kulusevski fick en fyra i Fotbollskanalens spelarbetyg, vilket betyder väldigt bra, och på Friends Arens tilldelades han utmärkelsen matchens lirare.

Efteråt hyllades han.

- Kulusevski i en ny roll. Den fungerade utmärkt. Du får anfallsuppbyggnad, målchanser och mål. Du får jättemycket med Dejan Kulusevski. Den här spelaren, han kommer bli oumbärlig. Kombinationsspelet mellan Kulusevski och Forsberg sticker ut, sa Hasse Backe i C Mores studio.

- Det skapar den här spelglädjen också. Då vill man ta de här extra löpningarna för varandra. Det smittar av sig, sa Lotta Schelin.

Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalić var också imponerad av den svenske anfallaren.

- Han fick pris för matchens bästa spelare, och det tycker jag att han förtjänade. Han är en väldigt bra spelare. Väldigt ung och kommer säkert att vara på den här höga nivån länge, så både Sverige och Juventus har en bra spelare i lång tid framöver, sa Dalić.

Tillförordnade förbundskaptenen Peter Wettergren förklarade hur det kom sig att Kulusevski fick spela som en av två anfallare, hur han tycker att det gick, och varför det blev ett byte efter 74 minuter.

ANNONS

- Första gången vi tog ut honom i landslaget så diskuterade jag och Janne (Andersson) det här på kansliet. Planen var att spela honom som forward. Vi har båda sett när han spelat forward med Ronaldo i Juventus och gjort det jättebra. Långt fram i banan så får man fram hans fina egenskaper. Så att han kan spela forward visste vi redan första gången han kom med här. Han har enormt fina offensiva kvaliteter. Som ytter mot bra lag så kan man hamna lågt och då inte få ut max av sina egenskaper. Vår tanke nu var att få upp honom högre i banan, sa Wettergren och fortsatte:

- Han gjorde det bra. Ett fantastiskt fint mål. Att vi valde att ta ut honom var för att vi behövde pigga ben så att vi inte tappade för mycket i pressen. Det var inga sensationer. Han hade förståelse för det. Det var inte därför vi släppte in målet.

Dejan Kulusevski mötte också media efter 2-1-segern mot Kroatien. Han var nöjd med sin insats och hoppas få fortsätta spela som anfallare.

- Jätteskönt med vinst, det behövdes, och jätteskönt att jag kunde göra mål och hjälpa laget att vinna. Så jag är nöjd med min insats och också med lagets.

ANNONS

- Jag trivs bättre centralt. Jag fick en position i dag som jag känner mig väldigt trygg i. Ju mer centralt desto mer grejer kan jag hitta på. Höger, vänster, kombinationer… i dag spelade jag på min position, absolut.

- Men jag kunde ha gjort mer. Jag hade ett avslut där i första halvlek. Men det kändes väldigt bra. Jag hade några framspelningar där det kunde ha blivit mål. Jag kände mig bekväm, och det är viktigt för mig och också för laget.

Publicerad 2020-11-15 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto