Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Laddade frågan som spelarna vägrar prata om i landslaget: "Tror att det blir lite känsligt då"

Sverige (dam)

Rivaler i allsvenskan - men lagkamrater i landslaget.
Guldstriden med klubblagen är en laddad fråga som spelarna inte vågar prata om under landslagssamlingen.
- Jag tror att det blir lite känsligt då, säger Julia Roddar.

Foto: Bildbyrån.

Tre omgångar återstår av damallsvenskan och Kopparbergs/Göteborg leder med fyra poäng före Rosengård.

I landslagstruppen finns det sju spelare från Göteborg - och sex från Rosengård.

Så dels är spelarna rivaler och slåss om guldet, dels är man nu lagkamrater och kämpar tillsammans för att nå EM.

Nu berättar spelarna att guldstriden inte nämns under landslagssamlingen. Det är helt enkelt en för känslig fråga som ingen vågar närma sig.

- Det känns inte som att vi har pratat så mycket om det, säger Göteborgs landslagsmittfältare Julia Roddar till Fotbollskanalen.

Inte så att du kommer till frukosten och skojar till det med Caroline Seger och säger att det är härligt att vara på väg mot guldet?

ANNONS
- Haha, nej jag tror väl att det blir lite känsligt då kanske.

Är det en outtalad regel att inte prata om det?
- Ja, det känns som att man får lämna det eftersom vi ska vara ett lag här. Så man vill inte ta upp det i någons ansikte. Det känns som att man släpper det när man samlas här. Nu är det detta som gäller här, vi ska vara ett lag och inte prata om det som händer i klubbarna.

Rosengårds Jessica Samuelsson håller med Roddar och berättar också att guldstriden är något som man inte nämner i landslaget.

- Nej, det är inte så att man går in på några detaljer. Det håller man för sig själv, säger Samuelsson.

Göteborgs anfallare Stina Blackstenius håller med:

- Det känns som att det finns en professionalitet i det. När vi kommer hit så är vi lagkompisar. Det gäller att hålla det proffsigt, säger hon.

ANNONS

Så hur kommer det då att gå i allsvenskan?

Kopparbergs/Göteborg har Växjö och Linköping på bortaplan och Vittsjö hemma. Inte ett helt enkelt spelschema - medan Rosengård har Uppsala och Växjö hemma och Piteå borta.

- Det kommer att vara tre väldigt tuffa och spännande matcher för oss. Jag vill givetvis ta guldet, säger Göteborgs anfallare Stina Blackstenius till Fotbollskanalen.

Rosengårds målvakt Zecira Musovic:

- Göteborg är i ett bra läge, jag önskar att vi hade varit i det läget. Men tre matcher återstår, det är nio poäng, säger hon.

Samtidigt som spelarna nu är lagkamrater i landslaget och vill fokusera på EM-kvalet och inte prata om guldstriden, så är det ändå inte alla som klarar av att inte ryckas med när den allsvenska avslutningen kommer på tal.

- Jag vill lägga pressen på Göteborg nu. Nu är det Göteborg som ska hålla i taktpinnen, så får vi se hur det går..., säger Rosengårds Jessica Samuelsson och fortsätter:

ANNONS

- Vi får se hur Göteborg tar sig an de här tre sista matcherna, och vi vet att det är några tuffa matcher. Så alla chanser finns ju. Men vi ska fokusera på vårt. Om det är så att Göteborg tappar poäng så ska vi vara där.

Göteborgs mittfältare Julia Roddar drömmer om att ta guld:

- Det skulle betyda otroligt mycket. Det är en kittlande känsla, säger hon.

Varför leder ni?
- Vi har en stor trupp och jag tror att det har hjälpt att vi inte har varit så känsliga när någon har blivit skadad. Bänken har kommit in och bidragit. Det är svårt att ta ut en startelva i Göteborg i år och det är flera landslagsspelare som sitter på bänken. Så jag tror att det har gjort att vi är väldigt bra i år.

Även landslagsspelare som inte spelar i Göteborg eller Rosengård kan inte låta bli att tycka till om slutstriden. Nilla Fischer hoppas att hon får se Rosengård lyfta bucklan, så det är ingen vild gissning att hon kommer att göra allt när hennes Linköping spelar hemma mot Göteborg i den näst sista omgången.

ANNONS

- Det är klart att jag hoppas att Rosengård vinner. Efter åren som jag har varit där så hoppas jag på Rosengård. Nu blir väl spelarna från Göteborg sura, så jag måste förklara mig innan ni skriver om det här, säger Nilla Fischer skämtsamt.

Publicerad 2020-10-25 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto