Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
2:27

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lagerbäck ännu inte överens med SvFF: ”Kör Holland-matchen"

Lars Lagerbäck är ny rådgivare till Janne Andersson på lång sikt.
Men inget avtal finns – och ersättningen är oklar.
- Vi får ta en diskussion med förbundet, säger Lars Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Under sommaren gjorde Lars Lagerbäck succé med Island under EM. Redan då hade han fått frågan av Janne Andersson om att bli rådgivare till Sveriges nye förbundskapten. På Anderssons första presskonferens var Lagerbäck med i förbundskostym och man talade om ett långsiktigt samarbete.

ANNONS

Men varken tid eller ersättning är klarlagt – och inget avtal finns.

- Vi har inte formaliserat det än, inte bara jag som varit ute och åkt utan även de här herrarna, säger Lars Lagerbäck och nickar i riktning mot SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och team manager Lars Richt.

Så du har tagit jobbet utan att veta vad du får betalt?
- Yes. Helt säkert. Vad jag sagt till Janne är att eftersom vi inte haft tid och sätta oss ner så kör jag Hollands-matchen och så ser vi om vi kommer överens.

- Ska vi vara helt ärliga tror jag det löser sig.

Ännu är det inte heller exakt klarlagt vad Lasse Lagerbäck ska göra och hur mycket.

- Janne vill att jag ska vara ett bollplank och han kommer berätta vad han förväntar sig. Tror han frågar om mina åsikter om saker. Jag hoppas att vi kan få det att funka på en deltid. Vad vi bestämt är att jag ska vara med på allt planeringsarbete och på samlingarna.

ANNONS

Lars Lagerbäck utesluter inte att han fortsätter att jobba som tv-expert för Viasat men hänvisar till SvFF.

- Jag har ett avtal som kan brytas men det är också en sak vi diskussion med förbundet. Kan inte svara på om det går att kombinera eller om det ena är viktigare än det andra, men det har varit roligt på Viasat.

Ett skäl till att Lars Lagerbäck hakar på Janne Andersson är att de har en likartad syn:

- Min upplevelse är att vi tycker relativt lika. Vi har mest diskuterat fotbollsfrågor och formalia och jag kände Janne sedan tidigare. Hade jag inte känt det så tror jag det inte varit aktuellt. Är man för olika tror jag inte man ska jobba ihop.

- En av anledningarna till att jag ställer upp är att jag gillar Janne och Peter, både som människor och fotbollstränare, och jag gillar det svenska fotbollslandslaget. Så kan jag bidra gör jag gärna det. När Janne frågade mig på försommaren sa jag direkt att det lät intressant. 

ANNONS

Att Lars Lagerbäck vänder tillbaka till landslaget med en helt annan gloria hösten 2016 än när han klev av hösten 2009 är inget han reflekterar över:

- Klart att jag känt att det varit ett stort intresse kring mig och Island och jag tror aldrig jag upplevt något liknande. Det var positivt och det var en rolig resa att vara med på. Sedan börjar jag bli så glömsk så jag hinns inte hur det var då, men det är klart att när man missar ett kval som jag gjorde så var det inte lika positiva tongångar. 

Hade du själv velat ha en sådan erfaren kraft under din tid som förbundskapten?
- Ja, det hade jag gärna haft om jag varit i samma situation. Nu hade jag jobbat med Tommy (Svensson) och Tord (Grip) och sedan hade Tommy (Söderberg) och jag jobbat med U21. Vad jag kom ihåg tänkte vi inte så och vi kanske var unga och kaxiga.

ANNONS

Förvånad när du fick frågan?
- Det vet jag inte, jag brukar inte blir förvånad. Nej, så upplevde jag det inte. Jag upplevde det som roligt att han frågade mig.

Lars Lagerbäck är tydlig med att direkta frågor om landslaget ska Janne Andersson och Peter Wettergren svara på, och att han inte ger sig in på dem. 

Publicerad 2016-08-23 kl 15:04

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto