POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Lagerbäck bestämde sig i natt: Tyckte detta var den bästa vägen

Efter förlusten mot Danmark fattade Lars Lagerbäck sitt beslut.
- Vi hade ett snack när vi kom hit (i natt) och försökte väga för och nackdelar, säger han.

Lars Lagerbäck förklarar att beslutet att sluta kom efter gårdagens förlust. Och att förlusten, just nu, är det tyngsta minnet.
- Just nu, definitivt, men Hollands-matchen (EM 2004) och Senegal-matchen (VM 2002) kommer man inte heller att glömma. Men just nu känns gårdagen väldigt tråkig, berättar han.

Hade du tänkt att sluta efter VM oavsett?
- Det kan jag inte säga. Klart att man gått med olika funderingar, men varken jag eller Roland har konkretiserat det. Hade vi inte hamnat i denna situationen så hade vi haft tid att fundera. Jag har inte stängt några dörrar för framtiden, men nu har jag stängt denna dörr.

När bestämde du dig?
- Vi hade ett snack när vi kom hit (i natt) och försökte väga för och nackdelar. Vi tyckte detta var den bästa vägen. Jag vill helst slippa spekulationer och få till en så bra avslutning som möjligt.

Vad sa spelarna?
- De jublade och hurrade (haha). Nej, det var ganska samlat, men de sa inte så mycket.

Det var förväntat, eller?
- Det vet jag inte men har man varit i tolv år med A-landslaget så kan jag tänka mig att det inte var helt oväntat.

Vad har varit svårast med ledarskapet?
- Internt har det inte varit någonting. Ända från första början har det varit oerhört lättarbetat at vara ledare för det här laget. Det som varit svårast har varit att balansera erat intresse och alla andras intresse så det inte kommer in negativ energi i gruppen eftersom det byggs en del myter och kommer in felaktigheter. Det har varit det svåraste.

Blir det någon bok?
- Det har jag svårt att tänka mig. Jag tror på att man ska ha respekt så det blir inte intressant, hela mitt synsätt bygger på att spelarna ska känna förtroende för mig. Man kan berätta om de positiva sakerna i och för sig, det är mest sådana saker, men det mesta är mellan mig och spelarna.

Skönt att slippa offentligheten?
- Jag har inte haft något emot offentligheten i min yrkesroll, det har inte varit det minsta problem för mig. Är det något jag är tacksam är det väldigt få i ert yrkeskår som engagerat sig i mitt privatliv, för det vill jag ha privat. Det har jag fått till nästan hela delen och är tacksam för.

Någon känsla har du väl för framtiden?
- Just i dag funderar jag inte på det, men dyker det upp något intressant inom fotboll och jag är frisk så är jag intresserad av att lyssna. Utlandet? Spelar ingen roll, dyker det upp något intressant ska jag lyssna på det. I första hand vill jag bli tränare. Henrik kanske ska bli tränare och han kanske behöver en assistent.

- Oavsett om det är ett klubblag eller ett landslag ska jag lyssna.

Har du varit nära att ta ett sådant här beslut tidigare under tiden som förbundskapten?
- Nej.

Varför slutar du nu?
- Kan inte tänka mig ett bättre jobb, men någon gång ska man sluta. Jag känner att det är bättre för landslaget att starta om på nytt. Jag tror att ni är ganska less på samma ansikte och samma röst. Förhoppningsvis kan det bli en positiv miljö för en ny person.

Tror du någon annan kan få ut mer av landslaget?
- Det är omöjligt att svara på. Jag tycker själv att de här spelarna haft en hög lägstanivå, vi har varit där och nosat och gått till slutspel. Resultatmässigt har vi varit nära det man kan prestera. Så sällan vi förlorat matcher. Men det är omöjligt att svara på. Jag skäms inte för de här åren.

Publicerad 2009-10-11 kl 16:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå