POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Lagerbäck: Inte nöjd

Han hade varnat för Albaniens styrka.
Och han fick rätt.
Ändå var förbundskaptenen Lars Lagerbäck besviken efter 0-0.
-Jag är definitivt inte nöjd, vi var det klart bättre laget, säger han.

Inte bjöd mötet i Tirana på en rivstart på vägen till Kapstaden, Johannesburg och alla de andra sydafrikanska städer som är möjliga spelorter med blågult inslag om två somrar.
-Det är klart att tre poäng alltid är bättre än en, men vi får se i slutändan av det här kvalet vad den här poängen betyder, säger Lagerbäck.

"De ska ha en eloge"

I hans ögon borde det blivit tre.

-Men vi mötte ett välorganiserat lag som hade disciplin och nio spelare bakom bollen. De gjorde det bra och det ska de ha en eloge för, säger Lagerbäck.

-I första halvlek var matchen relativt jämn, men den andra tycker jag att vi dominerade. Sett till hela matchen har vi ett par verkligt bra lägen där vi borde ha avgjort, men sedan gäller det att vara skicklig och göra det också.
Testet med 3-5-2-modellen, vad tyckte du?

-Jag tror inte att det hängde på vilket spelsystem vi hade. I första var vi för passiva med våra kantspelare. De utmanade inte tillräckligt utan boll. I andra blev det lite bättre. Vi pratade i halvtid om att lyfta fler bollar mot Zlatan (Ibrahimovic) för att få de att röra sig i sidled och det tycker jag att vi lyckades med. Vi skapade en del genom det.

Oscar Wendt var den stora överraskningen i startelvan, längst ut till vänster på mittfältet. Wendt, som spelat fyra vänskapslandskamper tidigare, fick en tuff debut i kvalsammanhang.

Och frågan är om han inte spelade bort sig.

-Det främsta skälet till att spela honom var att få med en bra vänsterfot och komma till inlägg. Han lyckades sådär framåt, defensivt var det okej, säger Lagerbäck.

Linderoth borta

På onsdag väntar Ungern på Råsunda. Om Lagerbäck kör vidare med 3-5-2-uppställningen gav han inget besked på lördagskvällen.
-Det får vi se.

En som lär spela från start då är Sebastian Larsson.

-Han, Zlatan och Daniel Andersson var bland de bättre, säger han.
Larsson kom in redan i sjätte minuten sedan Tobias Linderoth skadat fotleden i duellen med Klodan Duro.

-Jag vet inte säkert men hans fotled är svullen och jag tror inte att han kommer att vara aktuell till Ungern-matchen, säger Lagerbäck.

TT

Publicerad 2008-09-06 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå