Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagerbäck nöjd med lagkapten Zlatans stil: Bra att han ställer krav

VALLETTA. Zlatan Ibrahimovic tvekar inte att ställa krav på medspelarna. Vilket Lars Lagerbäck gillar:
- Bra om någon ruskar till ute på plan, säger förbundskaptenen.

Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic är inte den som tvekar att signalera om vad han vill och vad han tycker om medspelarnas insats.

Något förbundskapten Lars Lagerbäck uppskattar:
- Jag upplever inte att han skäller, däremot är han väldigt tydlig med vad han tycker och vill. Jag tycker alltid att det är bra att de här lagkaptenerna vi haft, från Patrik Andersson och framåt, kan riva i och ställa krav ute på planen.

- Känner de att det inte funkar är det bra att det är någon som ruskar till ute på plan. Det är viktigt att man har respekt för den som är lagkapten.

Vad är det för egenskaper som gör Zlatan till en bra lagkapten:
- Han har en status i gruppen rent fotbollsmässigt, sedan har han en fantastisk personlighet, en utstrålning som är stark. På det sättet är han i sig en bra lagkapten.

- Vi har inte lagt lika stor vikt vid lagkaptenens roll som i vissa länder. Vi har väl haft det lite mer uppe i och med att de är språkrör för laget, men internt är det som Zlatan sa: vi vill att alla ska vara delaktiga. Vi försöker jobba för att de ska ta ett stort egenansvar både på och utanför plan, han har en fantastisk personlighet och utstrålning.

Vad skiljer Zlatan Ibrahimovic från andra lagkaptener: Fredrik Ljunberg, Henrik Larsson och Olof Mellberg?
- Alla du räknar upp är olika personligheter och de agerar på olika sätt. Men vi har i första hand använt lagkaptenen ute på planen, han kan vara en förmedlare och förhoppningsvis ha ett bra fotbollsöga, och det har alla haft, och vara en pådrivare ute på plan. Sedan är de olika internt i gruppen beroende på vilken person de är.

Hur är Zlatan Ibrahimovic internt?
- Han är väldigt lugn och sansad som person och tar inte till stora ord eller åthävor när han fungerar i gruppen.

Att landslaget skulle vara lättare att komma in i dag för nya spelare, som Anders Svensson sagt, är Lars Lagerbäck tveksam till.
- När man själv kommer in första gången så tror jag man känner sig lite liten om man inte har ett extremt självförtroende. Sedan tror jag att man glömmer bort det när man är 33 eller 34 år som ju Anders är, säger Lars Lagerbäck.

- Det är möjligt att han upplevde det tuffare eftersom vi hade en stomme som varit med länge när han kom in i landslaget. Men ser du hur de umgås så är det så att killarna från U21 umgås mer med varandra än med andra.

- Det är möjligt att det är lite annorunda, men jag tror det är marginellt.

TT

Publicerad 2009-09-08 kl 23:43
Annons
Annons
Annons