POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Lagerbäck: ”Sverige passar England illa”

Foto: Bildbyrån.

Lasse Lagerbäck tror att Sverige har en fördel i sin scouting av England.
- Både spelare och ledare kan de engelska spelarna så bra att scoutingen blir väldigt lätt, säger han till Radiosporten.

Den tidigare svenska och isländska förbundskaptenen Lasse Lagerbäck har mött England flertal gånger genom sin tränarkarriär. När Sverige nu på lördag ställs mot dem i en VM-kvartsfinal är han positiv inför matchen.

- Sverige har haft ett fantastiskt bra försvarsspel, vilket är en bra grund att stå på. Sen har de succesivt blivit bättre i sitt anfallsspel. De har skapat mer målchanser än sina motståndare, kanske inte mot Tyskland, och jag tycker de har fått till ett väldigt bra omställningsspel, säger Lagerbäck till Radiosporten.

- Sen hoppas man ju, vilket jag tror Janne och Peter gör med, att de kan ha lite längre anfall ibland, eller i alla fall få till det lite oftare från vad de haft tidigare. Men de är väldigt effektiva och skapar målchanser, så det ser väldigt bra ut tycker jag.

Lagerbäck ställdes senast mot England i EM 2016, som förbundskapten för Island. Då slutade det i en 2-1-vinst.

- De har ett lite liknande lag från 2016, när jag tränade Island, konstaterar han.

- På något sätt så känns det som att Sverige passar England illa. Jag tror dels att det kan bero på att både spelare och ledare kan de engelska spelarna så bra att scoutingen blir väldigt lätt.

Samtidigt hyllar han Janne Andersson och Peter Wettergrens sätt att vilja spela fotboll på, samtidigt som han höjer ett varningens finger för Englands djupledsspel.

- Det gäller att bygga vidare på det Janne och Peter har gjort, de ska egentligen inte ändra någonting bara för att de möter England.

- Det som är viktigt i försvarsspelet är att se till att ha laget kompakt, som de har, men också att se till att… England kommer har snabba spelarna som vill löpa in bakom backlinjen så då gäller det att Granen och Victor är väldigt noga med hur de håller sin backlinje och vilket djup de tar – det tror jag är den viktigaste biten.

Publicerad 2018-07-05 kl 08:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå