Lagerbäcks nya triumf - Både Island och Norge vann med 3-0

Sverige

Segrar med 3—0 borta för både Island och Norge.

Nederländerna och Italien var dock illa ute i fredagens EM-kval — men vann till slut.

Lars Lagerbäcks Island tog andra raka segern i EM-kvalet när Lettland besegrades med 3—0 på fredagskvällen. Gylfi Sigurdsson lyckades efter mycket stök i Lettlands straffområde få in bollen förbi Aleksander Kolinko i mitten av andra halvlek. Sedan ökade Aron Gunnarsson och Rúrik Gíslason på till 3—0.

Nederländerna hamnade i tidigt underläge i Amsterdam mot Kazakstan. Men i andra ordnade Klaas-Jan Huntelaar 1—1 som stod sig till åtta minuter kvar. Då fixade Ibrahim Afellay och sedan gjorde Robin van Persie 3—1 på straff. Sköna poäng för Nederländerna som inledde med förlust mot Tjeckien.

I grupp H tog Norge första segern när Malta besegrades borta med 3—0. Mats Möller Dähli satte 1—0 på Joshua Kings pass och King sköt sen 2—0 och nickade in 3—0. Jättelöftet Martin Ödegård, 15, satt på bänken hela matchen.

Vilken kväll italienaren Giorgio Chiellini hade mot Azerbajdzjan. Först nickade han in 1—0 precis före paus. Sen självmål i 76:e. Och så revansch sex minuter senare när han även gjorde 2—1 för Italien som har två raka segrar i gruppen. Det har också Kroatien efter 1—0 borta mot Bulgarien.

Belgien stod för kvällens målkalas när man utklassade Andorra i grupp B med 6—0. Kevin De Bruyne och Dries Mertens tvåmålsskyttar.

Publicerad 2014-10-10 kl 22:59