POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
33v

Lagkapten Granqvist får hälsningar från bronshjältar och fans - men ännu inte Zlatan: ”Men han tror på oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Schweiz i spelaren.

GELENDZJIK. Sverige är klart för VM-kvartsfinal.
Andreas Granqvist får mycket hyllningar, men ännu inte direkt från tidigare lagkaptenen Zlatan:
- Han har lagt ut på sin Instagram att han gläds med oss, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige har överraskat och tagit sig hela vägen till en VM-kvartsfinal, vilket skapat fotbollsfeber. Något som lagkaptenen Andreas Granqvist känner av både via telefonen och via sociala medier:

- Så är det absolut, jag får lite videos skickade från hela Sverige och jag klickar till på Instagram så det är fantastiskt skoj. Det är en otrolig stolthet man känner med folket. Vi ska fortsätta på den här vägen, säger Andreas Granqvist.

Även en del gamla landslagsspelare har hört av sig med gratulationer och hyllningar, plus ett en del gamla bronshjältar från 1994 och där Granqvist jobbar med en av dem.

- Jag har fått några skickade till mig, bland annat från min agent Martin Dahlin, Patrick Andersson och några andra som skickat. Det är klart att de gläds med oss och känner en stolthet. De har varit med om det här och vet hur stort det var på den tiden och om vi kan vara med om något liknande hade det varit grymt.

Inte heller är bronshjältarna rädda för att bli omkörda eller att de påpekar att Sverige ännu inte tagit medalj.

- Nej, jag tror att de känner en otrolig stolthet att det gått så bra och att vi har gått så här långt. Kan vi göra ännu av detta hade det varit grymt men vad som än händer på lördag så känner jag en stor stolthet.

Har du hört av förre lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic?
- Nej, inte till mig personligen.

Har han hört av sig till någon annan?
- Inte vad jag vet men Lasse (Richt) kanske vet. Han har lagt ut på sin Instagram att han gläds med oss och att han tror att vi ska gå hela vägen så det är skoj. Så jag hoppas att vi ska lyckas med det.

Även om Lasse Richt har kontakt med förre lagkaptenen så är det mest hejande vid Instgram som som gäller, enligt landslagets chef.

- Det är genom sitt eget Instagram som är hans officiella som han hör av sig och sedan vad han och jag talar om eller gör vill jag hålla för mig själv.

Publicerad 2018-07-04 kl 17:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå