POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Lagrell dämpar Gerndts EM-hopp: "Inte hänt något nytt"

Alexander Gerndts advokat tror att nya bevis som SvFF fått ta del av ska öppna för en comeback i landslaget.
Men icke:
- Det är bara en partsinlaga, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Alexander Gerndt dömdes före jul för kvinnomisshandel av sin ex-hustru och fick böter och en villkorlig dom. Efter att Svenska fotbollsförbundet först gav klartecken till spel i landslaget så ändrade förbundets styrelse sig och stängde av honom en dag senare.

Den nuvarande Utrecht-spelaren Alexander Gerndt överklagade i början av 2012 domen och tog hjälp av ny advokat, Johan Eriksson, som nu lämnat in nya uppgifter till Hovrätten i Malmö.

- Vi åberopar ett nytt vittnesmål och det rör sig om ett vittne som finns med i förundersökningen och som nu kommit med nya uppgifter kring det påstådda stryptaget och skadan på deras gemensamma barn, säger Johan Eriksson.

Gerndts nya advokat hoppas att åklagaren tar upp förundersökningen igen och menar att en rättläkare är ett måste i ett sådant här fall med bildbevis och där Gerndt ifrågasätter vad bilderna visar.

Preliminärt ska Hovrätten ta upp fallet 3 maj men risken är att det blir uppskjutet om man nu ska öppna förundersökningen igen. Kommande dom dröjer vanligtvis två veckor.

Sett till att Erik Hamrén ska ta ut EM-truppen cirka tio dagar efter det är det svårt för Gerndt att komma med till EM, och därför vill Johan Eriksson att förbundets styrelse ändrar sitt beslut om att stänga av Gerndt.

Johan Eriksson har haft kontakt med både Lars-Åke Lagrell och förbundets generalsekreterare Mikael Santoft och låtit dem ta del av det nya materialet:

- Jag har redovisat den nya bevisningen och förbundets styrelse måste ta ett nytt ställningstagande. Det är viktigt för Alexander att veta vad som gäller, säger Johan Eriksson som är hoppfull att man ska lyfta på avstängningen.

- Vad jag förstått är det ett principbeslut som är levande materia och de blev väldigt påverkade av den mediala kraften och ändrade sig från en dag till en annan. Jag tycker att förbundet ska ta ett nytt ställningstagande.

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell är dock helt kallsinnig till det:

- Vi följer fallet, inget annat. Han har lämnat det till oss det men en advokat är en partsinlaga, säger Lagrell.

- Vi har ingen roll i det här mer än att vi följer fallet. Vi har tagit ett beslut och inträffar det något nytt som gör att Alexander kan bedömas som oskyldig då får vi ta ställning till det.

Rättegången är planerad till 3 maj och kan bli uppskjuten - ska jag tolka dig som att det inte är aktuellt med någon förändring innan dess?

- Ja, det kan man säga. Något nytt måste inträffa för att vi ska ändra det, och det har det inte gjort.

Publicerad 2012-02-13 kl 21:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto