Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagrell förbannad på Bengt Madsen: ”Han agerade falskt”

Bengt Madsen kritiserade förbundets agerande gentemot Rosenborg under förhandlingarna om Erik Hamrén.
- Han agerade falskt, säger Lars-Åke Lagrell om Madsen, enligt Sportbladet.

Innan Erik Hamrén kunde bli svensk förbundskapten och Svenska Fotbollförbundet kom överens med Rosenborg utspelade sig något av en mediecirkus.

Förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell var länge öppen med hur förbundet arbetade men till slut blev det för mycket och locket lades på.

Förhandlingarna med Rosenborg var inte okomplicerade och i media kunde man läsa hur Rosenborg var förbannade på förbundets agerande. Och i en rapport från förbundet som Sport-Expressen tagit del av kan man läsa Lagrells egna ord om hur förbundskaptensvärvningen gick till.

Och det framgår att Lagrell blivit rejält störd av ett uttalande som MFF:s ordförande Bengt Madsen gjorde i Sportbladet i samband med förbundets samtal med Erik Hamrén. ”Förbundet försökte gå bakom ryggen på Rosenborg”, sade Madsen då. Något som inte uppskattades av Madsens före detta kollega i förbundet, Lagrell.

I en artikel på förbundets hemsida har Lagrell redan i skarpa ordalag gjort klart att man inte gått bakom ryggen på Rosenborg.

Så här skrev Lagrell då: ”VI HAR INTE GÅTT BAKOM RYGGEN PÅ ROSENBORGS BK! När man läser i en av våra kvällstidningar att en f.d. förbundsledare inte känner igen sig och anser att förbundet har gått bakom ryggen på Rosenborgs BK kräver detta en omedelbar kommentar. Vi har inte gått bakom ryggen på Rosenborgs BK och vi har inte ändrat vårt arbets-sätt på minsta sätt! (…) Allt tal om att vi har gått bakom ryggen på Rosenborgs BK är med andra ord struntprat."

Igår, fredag, talade Lagrell på Götalands fotbollsdistrikt och pratade bland annat om förbundskaptenstillsättningen. Enligt Sportbladet ska även här ha tagit upp Bengt Madsens uttalande.
– Han agerade falskt och genom ett angrepp på styrelsen i allmänhet och mig i synnerhet startade han alla problem när han felaktigt anklagade oss för att ha gått bakom ryggen på Rosenborg, sade Lars-Åke Lagrell enligt Sportbladet.

Även Sven-Göran Erikssons svenske agent Lars Sternmarker får sig en släng av Lagrells kritik-slev. ”En del av våra kontakter informerade tyvärr pressen. Värst var Svennis kommersielle agent, Lars Sternmarker, som ringde pressen hela tiden”, skriver Lagrell i sin rapport .

Publicerad 2009-11-14 kl 14:24
Annons
Annons
Annons