Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagrell försvarar Blatter: "Engelsmännen är sura för att de inte fick VM"

Fotbollsvärlden sågar Sepp Blatters utspel om rasism. Lars-Åke Lagrell har en alternativ förklaring till uppståndelsen.
- Engelsmännen är sura för att de inte fick VM, säger han till fotbollskanalen.se.

Reaktionerna är kraftiga från många håll, sedan Fifa-ordföranden Joseph ”Sepp” Blatter deklarerat att främlingsfientlighet inte förekommer på fotbollsplanen, och att den som drabbas av nedlåtande tillmälen under "stridens hetta" bör kunna lösa problemet genom en handskakning. Kontroversiella kommentarer som mött ilska och skarp kritik.

Inte minst i England tas Blatters åsikter emot med ordentlig skepsis. För närvarande utreds två uppmärksammade fall i Premier League, där såväl John Terry som Luis Suarez anklagas för att ha diskriminerat sina motståndare verbalt. Att Blatter uttrycker sig som han gör just nu anses därför extra känsligt, och en del betraktare går så långt som att kräva hans avgång.

ANNONS

När fotbollskanalen.se talar med SvFF-basen Lars-Åke Lagrell betonar han tydligt att han, precis som den svenska fotbollsrörelsen i stort, motsätter sig all form av rasism. Exakt vad Blatter sagt har han bara tagit del av via medierna, men Lagrell tror ändå att proportionerna kan ha blivit orimligt stora.

- Som jag uppfattat formuleringen var den inte så himla genomtänkt. Det håller jag absolut med om. Men samtidigt vet jag ju att både Fifa och Uefa arbetar stenhårt mot rasism. Min bedömning är den att engelsmännen är arga på Sepp Blatter för att de inte fick VM-slutspelet, utan att Qatar vann omröstningen. Därför blir det i dagsläget skarpa reaktioner vad han än uttalar sig om, säger Lagrell till fotbollskanalen.se.

Återigen betonar han att han inte hört Blatters uttalande direkt från ”hästens mun”, och att det därför är svårt att veta exakt vad schweizaren menat.

ANNONS

- Om det är så som du beskriver saken är det inte bra, naturligtvis inte. Men jag trodde att han försökte tona ned det rasistiska problemet i stort inom fotbollen, att han ville hävda att det inte finns särskilt många fall. Men om han däremot tycker att man inte ska vidta åtgärder när det väl inträffar något, då håller jag definitivt inte med, säger Lagrell.

Blatters uttalande kan ha misstolkats i England?
- Jag har inte hört honom säga något, så jag vet inte. Men generellt måste man vara lite försiktig med att dra slutsatser av citat som förekommer i tidningarna, för de är inte alltid återgivna korrekt. Totalt sett gör jag bedömningen att detta är lite av en efterbörd för att britterna blev så oerhört besvikna när de inte fick VM. De har markerat det missnöjet på många sätt redan tidigare. England protesterar mot nästan allt, eller åtminstone mycket, av det som kommer från Fifa just för tillfället, säger Lagrell.

ANNONS

När det gäller missnöjet med proceduren kring att välja arrangörsländer till VM påpekar Lagrell även att Blatter inte kan hållas ansvarig för vilka länder som röstar på vem. Däremot vore det bra att få till mer öppenhet och transparens kring det förfarandet.

Publicerad 2011-11-17 kl 20:10

Streama UEFA Fotbolls-EM

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto