Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Lagrell: "Inte värt missa VM för att föryngra"

Ropen på föryngring har skallat högt efter det svenska uttåget ur EM. Även Lars-Åke Lagrell stämde in i kören efter förlusten mot Ryssland. Men det är inte bara att beställa en generationsväxling tycker förbundsbasen.
- De som ropar på föryngring måste precisera sig hur det ska gå till, säger Lagrell till fotbollskanalen.se

Ett par dagar efter att Sverige blivit utspelade av ett ungdomligt Ryssland ekar det fortfarande i fotbollssverige av ropen på föryngring i landslaget.

Såväl röster i media som svenska folket efterlyser en generationsväxling som ska kunna bära landslaget in i framtiden. Efter att EM tagit slut för Sverige, som hade EM:s äldsta trupp, önskade sig också svenska fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell en föryngring.

Något som kanske är lättare sagt än gjort. Vill man kvalificera sig till VM i Sydafrika om två år är det inte säkert att det går att storstäda i landslagstruppen med omedelbar verkan.
- Man måste bestämma sig för vad det är man ska göra och vilken strategi man vill använda, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.
Kan det vara värt att missa VM 2010 för att slussa in spelare som kan utgöra stommen i landslaget längre in i framtiden?
-
Nja, då riskerar man att tappa i ranking och då får man möta svårare motstånd i kvalen och det blir svårare att ta sig till EM och VM.

Lagrell tar Danmark som exempel som efter att ha missat ett antal mästerskap tappat i ranking och därför får svårare lottningar i EM- och VM-kvalen.
- Det är inget fel i att ha med yngre spelare i truppen. Men de elva som spelar måste vara de bästa, oavsett ålder, säger Lagrell.

- Sen tror jag inte att den svenska fotbollsintresserade allmänheten har tålamodet att vi ska spela ett kval utan att gå vidare för att föryngra landslaget, fortsätter han.

Vidare tycker Lagrell också att de som kritiserar förbundskaptenerna för att ta ut gamla spelare, och som vill ha till stånd en föryngring av landslaget, måste kunna precisera sig vilka det är som ska ersätta.
- De som ropar på föryngring måste precisera sig om hur det ska gå till. Dessutom så har vi just nu inte ett speciellt bra U21-landslag. Hade vi haft ett U21-landslag som var Europas bästa så hade det varit lättare. Men de har inte haft de framgångar som A-landslaget haft, säger Lagrell.

Publicerad 2008-06-21 kl 13:46
Annons
Annons
Annons