Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagrell om Gerndt-avstängningen: Vore stötande om han tog på sig landslagströja

Förbundsstyrelsen stänger av Alexander Gerndt från landslagsspel tills vidare.
- Det vore stötande om han tog på sig landslagströja, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Alexander Gerndt fälldes av Helsingborgs tingsrätt för misshandel mot sin före detta fru. Gerndt får böta 80 000 och har dömts till viillkorlig dom - och ska dessutom betala skadestånd till sin ex-fru. Domen har ännu inte vunnit laga kraft, och Gerndt har inte bestämt om domen ska överklagas.

Och nu har alltså Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutat att Alexander Gerndt tills vidare inte är tillgänglig för spel i landslaget.

Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell berättar för fotbollskanalen.se om beslutet som fattades av en enig styrelse:
- Vi har en klar princip när det gäller folk som till exempel får en fängelsedom eller som går med fotboja som ersättning för fängelse, då har vi ett principbeslut som säger att då spelar man inte i landslaget under den tiden, säger han.

- Sen är också vår uppfattning att fotbollsrörelsen har vissa områden som vi tycker är så viktiga att se till att värna om, till exempel reagerar vi mycket kraftigt mot kvinnomisshandel, så där tycker vi att det vore stötande att man efter en fällande dom tar på sig en landslagströja. Därför har vi sagt att just nu kan inte Alexander ta på sig en landslagströja. Sen får vi se vad som händer om han överklagar och vad som då händer – och när vi kan överblicka hela frågan och frågans fortsättning, då tar vi ett nytt beslut, fortsätter Lagrell.

Låt säga att han inte överklagar och domen vinner laga kraft...
- Nej, då får vi bedöma det då. Vi har ingen ambition att hålla honom borta från landslaget hur länge som helst, men så här nära inpå en dom så vill vi inte att han spelar i landslaget, men drar det ut på tiden, ja då får vi ta ett beslut som vi baserar på fakta som vi då har.

Så, är det rätt uppfattat att det beslutet som gäller nu gäller på premisserna att det är en fällande dom som ännu inte vunnit laga kraft, eller är överklagad?
- Precis så.

Så länge beslutet står fast kan Erik hamrén inte ta ut Gerndt till landskampen mot Kroatien den 29 februari.

Publicerad 2011-12-14 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons