Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lagrell om Lundhs bok: "Slutsatser som är befängda"

Foto: TT

Olof Lundh släppte i våras en bok om spelet bakom den svenska fotbollen. Nu kommenterar förre SvFF-ordföranden Lars-Åke Lagrell boken som han anser har "befängda slutsatser".
- Glöm inte en sak bara, han skriver på vad han tror och på vad han har hört, säger Lagrell till JKPGLIVE.

Fotbollskanalen och C Mores expert Olof Lundh är en av få svenska journalister som har granskat SvFF ingående. I våras släppte han boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” och beskriver där det dolda spelet kring den svenska fotbollen och hur människorna i den världen håller varandra om ryggen.

- Det som slagit mig alla år som reporter är bristen på insyn. Något jag vill att folk som följer fotboll ska förstå. Oavsett om det är förbund, klubbar, agenter, skoföretag eller spelare så vill man ogärna bjuda på något som man inte själv sett till framstår som fint. Tyvärr går dessutom trenden åt fel håll, säger Lundh om boken.

- Jag vill helt enkelt belysa en värld som utåt sett vill framstå som demokratisk och välkomnande, men där man vägrar att ens svara på vad Friends Arena kostat svensk fotboll eller vad Hamrén o Co får i bonus för att vinna EM och där medlemsstyrda föreningar som Blåvitt och Helsingborg inte visar sig vara några föredömen i transparens.

Lars-Åke Lagrell, tidigare ordförande i SvFF, har nu fått säga sitt om boken. 76-åringen dementerar att det skulle förekomma en så kallad tystnadskultur inom förbundet.

- Han drar slutsatser som är befängda, han talar om att det finns en tystnadskultur på våra årsmöten och att vi ska ha två förmöten innan själva mötet för att ingen ska begära ordet, säger Lagrell till JKPGLIVE och tillägger:

- Glöm inte en sak bara, han skriver på vad han tror och på vad han har hört olika. Han har ju inte en aning, han har aldrig varit på ett enda möte med förbundet.

Lagrell har dock inte tagit del av ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” på egen hand.

- Jag inte läst boken själv men fått information om boken via kansliet på förbundet, säger den förre ordföranden och förklarar även att det aldrig var någon hemlighet att nya nationalarenan Friends Arena skulle sluka större delen av förbundets plånbok de efterföljande åren:

- Att Friends arena skulle gå minus var något som vi kalkylerade, vi visste att det skulle bli ett antal hårda år innan arenan hade fått balans på ekonomin, säger Lars-Åke Lagrell till JKPGLIVE.

Publicerad 2016-10-18 kl 12:48
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER