POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Lagrell rasar mot åklagarna: "Man är oskyldig till man blir dömd"

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell har gått ut i ett öppet brev där han försvarar mutmisstänkte Sune Reinhold. - Jag lever i tron att man är oskyldig tills man blir dömd, säger han till fotbollskanalen.

I ett öppet brev på Svenska fotbollsförbundets hemsida ger förbundsbasen Lars-Åke Lagrell sin syn på muthärvan kring nya Nationalarenan. Lagrell försvarar Sune Reinhold som misstänks för mutbrott, och gillar inte utvecklingen att åklagare går ut och namnger människor innan de har blivit dömda.

- Det är viktigt att folk fick höra vår version. Jag lever i tron att man är oskyldig tills man blir dömd i domstol, säger Lagrell till fotbollskanalen. Förbundsbasen reagerar mot senaste tidens presskonferenser där åklagare namnger personer som arbetar nära eller i fotbollen. Han menar att det bara verkar bli presskonferens när fotbollen är inblandad. - Jag trodde att de hade mycket att göra, att presskonferenser som de inte har någon skyldighet att ställa upp på, att det tog en massa arbetstid, utvecklar Lagrell. Vidare känner Lars-Åke Lagrell att såväl han som hela fotbollsrörelsen blivit misstänkliggjord och demoniserad. - Alla de i medierna som vill göra snabba grejer, de säger alltid ”Lagrell”. Ett aktuellt exempel är de nya riktlinjerna för matchdelegater (AIK:s och ÖSKs böte för ramsor reds. anm). Jag var inte inblandad och kände inte till det. Vem plockar Lasse Anrell och TV4 fram i Kanon & Kalkon? Lagrell! ”Lagrell vill ändra i yttrandefrihetsgrundlagen”, ”Lagrell är Stalin” osv. Så visst har jag känt mig kränkt, förklarar Lagrell. Angående konstruktionen där Sune Reinhold suttit på två stolar har Lagrell ingen åsikt. - Det är kommunens sak. Vi är fem partners i projektet och en av de ville ha sin chefstjänsteman där, och det var Solna stad. Och de ville ha det för att de ville ha kontroll och kunna samordna olika delar, avslutar Lagrell
Publicerad 2011-06-14 kl 07:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå