POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Lagrell sitter säkert: Anmälan skickad till fel instans

Rosenborgs anmälan mot Lars-Åke Lagrell är på väg till Uefa. Den svenske förbundsbasen kan vara lugn. Anmälan ska göras till Fifa.
- Det visar att de inte kan regelverket, säger Lagrell till fotbollskanalen.se.

Rosenborg har anmält Lars-Åke Lagrell och Svenska Fotbollförbundet för att de tagit kontakt med deras tränare Erik Hamrén mitt under kontraktstiden.

Men den norska klubben har lagt in sin anmälan till fel instans. De har skickat den till ECA – en europeisk klubborganisation – istället för Fifa. Inte heller ECA verkar veta var de ska göra av Rosenborgs anmälan. De förklarar nämligen för fotbollskanalen.se att de ska skicka den vidare till Uefa – och inte till Fifa.

Och talesmän för både Fifa och Uefa blir förvånade över ECA:s svar när fotbollskanalen.se talar med dem.

Det blir dock inte Lagrell.

- Det visar att de inte kan regelverket, säger han till fotbollskanalen.se.

Lagrell är varken förvånad över anmälan eller att den går fel väg. Och han är inte orolig. Även om nu Rosenborg skulle göra en anmälan till Fifa.

- Jag har inget emot om det blir en anmälan till Fifa. Jag är helt lugn i det här fallet. Jag har inte gjort något fel. Jag har all rätt i världen att prata med Erik (Hamrén) och fråga om han är intresserad över att bli förbundskapten. Det här har ju inte handlat om någon förhandling.

- Det fanns heller inget att förhandla om då det inte fanns något styrelsebeslut om att vi vill bestämt oss för vem vi vill ha. Det handlar bara om en förfrågan. Det enda misstag jag gjort är att jag trodde att jag kunde flyga till Trondheim utan att någon skulle känna igen mig.

Varken Fifa - eller Uefa - har fått in någon anmälan från ECA eller Rosenborg när fotbollskanalen.se kontaktar dem under onsdagskvällen.

- Det är sällan så att det går hela vägen till anmälan, säger en presstalesman för Fifa.

Och en talesman för Uefa understryker innehållet i artikeln.
- Vi har inte fått in någon anmälan och kan inte döma i sådana här fall.

Det är oklart om Rosenborg tänker gå den rätta anmälningsvägen – via Fifa. Men Lagrell tror på en annan form av lösning.

- Det kan mycket väl bli så att vi sätter oss ned och diskuterar med Rosenborg, säger han.

Publicerad 2009-10-28 kl 18:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå