POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Lagrell stressar i förbundskaptensfrågan

Lars-Åke Lagrell tänker inte ge den person som blir tillfrågad att bli svensk förbundskapten speciellt lång betänketid. Personen i fråga får nämligen bara en dag på sig att lämna besked.

- Den vi tillfrågar får något dygn på sig att fundera. Det tycker jag räcker för ett sånt här uppdrag, säger Lagrell till Sportbladet.

Lars-Åke Lagrell har minst sagt en diger period framför sig. På torsdag när VM-kvalet med största sannolikhet är över för svensk del, påbörjar han och förbundsstyrelsen arbetet med att ta fram en ny förbundskapten.

Det finns några kandidater och vissa namn lyser klarare än andra i diskussionen. Lagrell har flera gånger betonat att han går in i processen med öppna sinnen och utesluter inte någon.
- De personer vi kommer att prata om är kända för alla i styrelsen misstänker jag. Om ingen tar upp ett alldeles oväntat namn. Men jag räknar med att vi efter det mötet har förbundsstyrelsens anvisningar klara.

Notabelt är dock att vid tidigare förbundskaptenstillsättningar har det inte varit ett självklart och profilstarkt namn som blivit förbundskapten.

Lars "Laban" Arnesson var assisterande till Georg "Åby" Ericson och förutom att ha lett Öster till framgång i slutet 80-talet, ringa tränarerfarenhet på hög nivå.
Olle Nordin hade nyligen slutat som spelare och bara tränat norska Vålerengen i något enstaka år innan han blev förbundskapten.
Tommy Svensson hade heller inga större tränarmeriter, förutom ett par framgångsrika år i Tromsö innan han blev förbundskapten.
Både Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck rekryterades från U21-landslaget och Roland Andersson från tränaruppdrag i Förenade Arabemiraten.

I ljuset av detta ser antingen en tränare från norska ligan (Erik Hamrén) eller U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson ut som de hetaste kandidaterna.

Publicerad 2009-10-14 kl 13:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå