POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Lagrell: Vi har fått ett brev från Rosenborg

Rosenborg ser ut att vara det enda som står mellan Erik Hamrén och förbundskaptensrollen. Även om inte förbundsbasen Lars-Åke Lagrell vill säga det rakt ut.
-Han sitter ju fast där, och vi kan inte göra annat än att försöka lösa upp den frågan, säger Lagrell

Svenska fotbollförbundets styrelsemöte på tisdagkvällen gav inget solklart besked angående Rosenborgs tränare Erik Hamrén. Blir han ny svensk förbundskapten? Kanske - styrelsen verkar inte ha något emot det - men fortfarande står ett stort hinder i vägen i form av Hamréns norska arbetsgivare.

-Vi är intresserade av Erik men kommer vi inte fram den vägen då får vi göra något annat, det är inte mer med det, säger Svenska fotbollförbundets (SvFF) ordförande Lars-Åke Lagrell.

Står något annat i vägen mellan Erik Hamrén och förbundskaptensposten?
-Nej, det är ju hans avtal med Rosenborg och deras inställning och vi får se om vi kan komma igenom så småningom.

Men han är ert förstaval?
-Nej, det kan jag inte säga. På ett eller annat sätt måste vi ju komma förbi den delen, och det vet jag inte när eller om det blir. Så därför kan jag inte heller säga att det är förstaspåret, eftersom det är andra som påverkar, vi styr inte allt själva

Den svenska jakten på Erik Hamrén som ny förbundskapten har rört upp känslorna i Rosenborg, som skickat ett brev till SvFF och förklarat att Hamrén är under kontrakt.
-Vi har fått in ett brev där det konstateras att han har ett avtal. Så nu kan man säga att vi nu får närma oss Rosenborg, och där blir det så klart en förhandling.

När inleds förhandlingen med Rosenborg?
-Vi ska jobba på med frågan, men i och med att det nu är en förhandling vill jag inte säga mer. Det förstör bara. Det kommer ta några dagar.
Rosenborg har även anmält det svenska förbundets agerande till den europeiska klubborganisationen ECA.

-Om det svenska förbundet, eller någon annan, vill förhandla med en tränare som är under kontrakt så ska detta meddelas oss på förhand. Sättet det här har skötts på är oprofessionellt av det svenska förbundet, säger Rosenborgs klubbdirektör Nils Skutle till Trondheimtidningen Adresseavisen på nätet.
På tisdagen höll Hamrén en presskonferens på Rosenborgs arena Lerkendal i Trondheim. Han sade att han är "stolt och smickrad" över att förbundet visat intresse för honom som förbundskapten.

-Jag har inte blivit erbjuden jobbet. Jag har fått en fråga om jag är intresserad och det sade jag ja till.
-Men om det ska bli något mer krävs en kontakt mellan Fotbollförbundet och Rosenborg. Jag har förståelse för varför klubben reagerar. Mitt kontrakt är till 2010 med Rosenborg och det är det jag håller mig till.

TT

Publicerad 2009-10-27 kl 22:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå