Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Landslaget: Ett fantastiskt mottagande

Pådraget var stort när planet med det svenska fotbollslandslaget landade i Lugano strax efter kl 15 på onsdagseftermiddagen. I Lugano - geografiskt långt ifrån EM-kärnan - är Sverige den stora mästerskapskopplingen, vilket syntes på mottagandet.
När planet gick ner för landning möttes svenskarna av ett entusiastiskt myller - med människor i Zlatan Ibrahimovic-tröjor från Inter, med en italiensk Henrik Larsson-supporter, med hundratals barn och ungdomar i gulblå tröjor och med EM-flaggor, med röda mattan utrullad och med mottagningskommitté från staden Lugano på marken.
Först ut från planet och ner på mark i EM-nationen var Lasse Richt, landslagschefen, följd av förbundskapten Lars Lagerbäck. Och så småningom Niclas Alexandersson, Andreas Granqvist och Henrik Larsson.
-Ett fantastiskt mottagande. Det känns redan nu att ni stöttar oss jättemycket, precis som folket gör där hemma, sade landslagschef Richt under det korta men intensiva välkomstarrangemanget.
Mottagandet skiljde sig markant från när Tyskland landade i Lugano dagen före. Då var enbart press på plats, uppgav tyska medier för TT. Det tyska landslaget bor dock inte i själva Lugano utan bara i närheten.

Publicerad 2008-06-04 kl 16:07
Annons
Annons
Annons