Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Landslaget hyllar sina favorittränare

Henrik Larsson
"Det är många som varit viktiga för mig, speciellt under ungdomsåren. Bengt Persson, som tyvärr är död i dag, Kenneth Karlsson, och sedan har jag haft Bosse Nilsson som betytt mycket för min karriär. Även Wim Jansen och Martin O'Neill"
JOHAN ELMANDER:
"Jag har haft väldigt många väldigt bra tränare. Nisse "Tidan" Johansson i Holmalund, självklart, Erik Hamrén i Öis. Och så Michael Laudrup, som gav mig en fri roll i Bröndby har betytt väldigt mycket"
FREDRIK LJUNGBERG:
"Olle Eriksson (Halmstad) och Arsene Wenger. De har gett mig en hel del fotbollsmässigt, det är det som är det viktiga"
KIM KÄLLSTRÖM:
"Min pappa (Mikael) har påverkat mig otroligt mycket, min första tränare i Partille, Joop Le Comte, var skicklig att drilla unga i tålamod, han lärde mig att man måste nöta teknik för att verkligen lära sig. Gerhard Houllier har betytt mycket, som var den som tog in mig i en europeisk storklubb"
CHRISTIAN WILHELMSSON:
"Kan inte säga en. Anders Linderoth betydde jäkligt mycket, det var ändå första steget ut från pojkrummet för mig. Förtroende, och tog lite hand om mig, lite mini-pappa. Peter Antoine som lät mig träna med A-laget, och de Mjällbytränare jag hade: Hasse Larsson och Sergej Prigoda".
FREDRIK STOOR:
"Jag hade inte klarat mig igenom pojklagsåren om jag inte hade hamnat i den gruppen jag hamnade i Hammarbys 84-kull, där vi hade väldigt bra spelare och en tränare, Greger Casselborg, som såg till att vi tränade väldigt mycket. På A-lagssidan Anders Linderoth. Även om det tog lite tid för mig att slå mig in i startelvan så är det ändå han gett mig chansen och utvecklat mitt spel"
MARCUS ALLBÄCK:
"Jag hade en fin tränare i Holland som hette Foppe de Haan, som har U21 i Holland nu, som jag kom väldigt bra överens med. Och så han som tog mig till Rostock, Juri Schlünz. Sedan var det väl Hasse Backe som betydde en del då han trodde på mig och tog mig till Köpenhamn där fick jag en vändning i min karriär som var väldigt positiv"
ANDREAS GRANQVIST:
"Peter Svärd som tog upp mig till Helsingborgs A-lag är oerhört viktig, det var där jag kom in och fick känna på A-lagsfotboll och såg till att jag tog de steg jag behövde"
ZLATAN IBRAHIMOVIC:
"Jag har haft en del tränare, varje tränare har betytt mycket för mig och varit viktig för mig. Man får ju många nya tränare när man är junior. Alla som haft mig har varit lika viktiga. Leo Beenhakker är en av dem, han tog mig till Ajax och han tog in unga spelare i laget och gav mig förtroende".
SEBASTIAN LARSSON:
"Alex McLeish på senare tid, han gav mig stort förtroende. Fick självförtroende att spela under honom, det har betytt mycket. Han stöttade mig, och det har utvecklat mig"
OLOF MELLBERG:
"Det är nog John Gregory som sajnade mig till Villa, trots att han bara var i klubben i ett halvår. Han tog mig till Villa, gav mig min karriär där. Som junior hade jag så många olika tränare, jag började sent, hade Tord Grip i juniorlaget i Degerfors, men annars har jag ingen speciell att peka ut#
DANIEL MAJSTOROVIC:
"Tom Prahl, måste jag säga. Hans noggrannhet, hans sett att lära ut saker och ting"
ANDERAS ISAKSSON:
"Min målvaktstränare i Trelleborg, Janne Eriksson. Han gav mig hård träning, och fick mig att förstå att man var tvungen att träna. I den åldern jag var då, 13-14 år, var man kanske lite slö, han fick mig jobba hårdare och det var viktigt"
ANDERS SVENSSON:
"Jättesvårt. Anders Linderoth är en tränare som betytt mycket för mig, han satsade på mig när jag kom upp som förstaårssenior. Även Gordon Strachan betydde mycket för mig i England. Vi hade våra duster under två år, men han gjorde mig tuffare och mentalt starkare"
MARKUS ROSENBERG:
"A-lagmässigt är det Janne Andersson. Han gav mig grymt mycket självförtroende, får respekt av gruppen och får samtidigt gruppen att må bra"
RAMI SHAABAN:
"Jag har några stycken, ser man chansmässigt så är det Sören Åkeby som tog mig till Nacka och sedan till Djurgården, där fick jag mig en skjuts. Jag har faktiskt haft väldig tur med tränare, under alla mina år, men det är Sören som jag haft längst"
PETTER HANSSON:
"Hasse Olsson (Söderhamn) och Tom Prahl har betytt mest. Hasse var den första tränare som inför det här med zon, och fick oss att samarbeta mer. Innan var det mest tuta och kör"
DANIEL ANDERSSON:
"Frans Thijsen var utvecklande fotbollsmässig, bra träningar. Rolf Zetterlund var viktig, han tog mig till Malmö som 16-åring, och gav mig chansen i A-laget som 17-åring"
MIKAEL NILSSON:
"Tom Prahl. Jag spelade ett år i division två, annars var det bara division sex och sju och jag var ganska outbildad när jag kom till Halmstad"
NICLAS ALEXANDERSSON:
"Stuart Baxter. Han var den som hade mig under de viktiga åren i Halmstad, när jag var 16 till drygt 20. Det var där jag lärde mig mycket av spelförståelsen"
MIKAEL DORSIN:
"Zoran Lukic. Hade han så länge när jag var junior, jag gillade hans sätt att tänka fotbollsmässigt"
JOHAN WILAND:
"Min första målvaktstränare Lasse "Stinsen" Johansson, Rydboholms SK, fick mig att tycka det var roligt med fotboll. Lennart Wassholm var viktig och Gert Hansen, som jag har nu har jag haft i snart tio år, det är där utvecklingen har hänt"
TOBIAS LINDEROTH:
"Jag har fått många bitar från olika tränare. Det var viktigt att få reda på att man skulle jobba hårt om man skulle bli nånting. Det är det jag tror skiljer oss här från andra vi spelade med när vi växte upp. Och det har de flesta av mina tränare fått mig att förstå".

Publicerad 2008-06-12 kl 15:52
Annons
Annons
Annons