Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Landslaget slår tillbaka mot dystra statistiken: "Det handlar inte om att springa mycket"

Foto: SCANPIX

SAINT-NAZAIRE. Sverige sprang minst av alla lag i den första omgången.
Inget man tar särskilt hårt på.
- Det handlar inte om att springa mycket utan om att spring rätt, säger Andreas Granqvist.

Sverige spelade 1-1 mot Irland och Italien besegrade Belgien med 2-0. Nu har alla lag i EM spelat varsin match och enligt Uefas statistik var Sverige det lag av alla i turneringen som sprang minst och Italien det som sprang mest.

- Det handlar inte om att springa mycket utan om att spring rätt. Om vi springer rätt så kan motståndaren få springa mer än oss, säger Andreas Granqvist.
 

- Vi har pratat om att vi måste röra oss i laget och hjälpa bollhållaren hela tiden så att vi får fler alternativ än vad vi hade, framför allt i första halvlek. Men nu har vi gått igenom matchen, släppt den och fokuserar på Italien.

Emil Forsberg blir inte direkt glad när han får höra om den dystra statistiken och menar att man därför måste se upp med Italien.

- Det är klart att man inte vill springa minst men så som matchen såg ut, första 45 kanske, så är det inte så konstigt. Vi slarvade ganska mycket och fick springa mycket bakåt men inte mycket framåt. Då blir det väl så, säger han.

Hur mycket betyder det att ni sprang minst och Italien mest?
- Det viktigaste är att man har ett bra positionsspel och bra försvarsspel när man vet att man har ett lag som löper mycket. Då gäller det att stå rätt och ha ett bra positionsspel.

Publicerad 2016-06-15 kl 11:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons