Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Landslaget stannar på svensk tid i Kazakstan - frukost kl 13

Det är 347 mil till Astana i Kazakstan.
En resa över fyra tidszoner.
Fotbollslandslaget väljer att stanna kvar i Sverige - tidsmässigt.
-Vi tror att det är bäst, säger landslagschefen Lars Richt till TT.

Kazakstan är världens till ytan nionde största land, men också ett av de mest glesbefolkade. Geografiskt hör större delen av landet till Asien.

Nationen bildades efter Sovjetunionens kollaps i början av 1990-talet. Frihet och demokrati är dock inte begrepp som kan kopplas till Nursultan Nazarbajev.
Envåldshärskaren styr landet med järnhand.

Fotbollslandslagets utmaning på tisdag kväll (VM-kvalet spelas 22.00 lokal tid) är dock av allt annat än politisk karaktär. Här handlar det om att snabbt anpassa sig till tid och rum.

ANNONS

Normalt tar det flera dagar att hantera en tidsomställning på fyra timmar. Erik Hamrén & Co väljer att helt bortse från det.
Därför blir det frukost vid 13-tiden på matchdagen lokal tid.

-Vi stannar kvar i svensk tid. Våra experter säger att något dygn kan man göra det trots påverkan från ljus och mörker, säger Richt.

Vilka experter?
-Det är väl en samlad erfarenhet och vi har tagit fasta på hur Tyskland har gjort. Vi har pratat med tyskarna och hört hos för hur de förberedde sig. De valde också att inte ställa om tiden. I och med att det handlar om så kort tid, tror vi inte att det ska vara några problem.

Richt håller med om att det inte är idealiskt att först möta Irland i Dublin och sedan Kazakstan i Astana. Men i stort fick Sverige det program man önskade när spelschemat i kvalgruppen spikades efter tuffa förhandlingar mellan nationerna.
-Vi ville ha en på pappret lätt motståndare efter EM och fick börja mot Kazakstan. Vi ville också ha Tyskland i sista matchen.
-Det är ge och ta, kompromisser, säger Richt.

ANNONS

Spelarna verkar inte lägga någon större tankemöda på tidsskillnaden.
-Att vi inte ändrar på tiden utan att vi kör med svensk tid, det tror jag är en fördel. Kommer inte vara några bekymmer. Det är fyra timmars skillnad och skulle vi börja ändra det på en dag blir det för tajt för vårt schema, säger Andreas Granqvist.

-Alla spelare är vana att åka runt lite överallt, man sitter i en buss och sedan sitter man på ett hotell. Det är inte så att man åker på någon sightseeing. Eftersom vi är kvar i vår tid så vi lär inte känna något av det, säger Pontus Wernbloom.

Albin Ekdal har varit i Astana tidigare, med U21-landslaget.
-Jag känner till lite om staden och om hur landet är uppbyggt.
Hur var det att vara där?
-Svinkallt och beväpnade armévakter runt om på planen. Det var lite surrealistiskt, men det är ändå spännande att få resa till ett sånt land.
Tidsomställningen?
-Jag tror inte att det ska vara någon fara. Vi är ett bättre landslag och ska vinna matchen. Det är det inget snack om.

Publicerad 2013-09-08 kl 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto