POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Landslagets skräll om beskedet: "Trodde det var kompisarnas resa"

Foto: Scanpix

Skrällen i Hamréns trupp var David Mitov Nilsson. Han själv trodde att det handlade om polarnas resa.
- Jag sa att jag ska vara hemma och träna med IFK, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

När säsongen startade var han inte ens förstemålvakt i Norrköping. Nu har David Mitov Nilsson blivit uttagen till landslagets vinterturné.

- Det kan inte bli så mycket bättre. Det ska bli kul att få vara med och spela med de stora grabbarna, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Att han skulle bli uttagen var inte ens någonting som Nilsson hade funderat på. Han blev därför grundlurad när han fick beskedet.

- Det var en kompis som ringde och frågade om jag skulle till Thailand. Jag har ett par kompisar som ska dit på semester så jag sa: ”Nej, jag ska vara hemma och träna med IFK.”. Sedan förklarade han och när gratulationerna började rulla in på twitter förstod jag att det var sant. Janne (Andersson, Norrköpings tränare) visste det innan men han höll tyst för att låta det bli en överraskning, säger Nilsson.

Ett annat glädjebesked för Nilsson var att även lagkamraten i Norrköping, Christoffer Nyman, fick en plats i truppen.

- Det är dubbelt så kul att han också får åka med. Vi kommer nog att hänga en del. Sedan är det även jättekul för Norrköping som stad. Först kommer laget femma i allsvenskan, sedan kommer två egna talanger med i landslaget.

Trots att landslagsledningen är imponerade av Nilsson, och att han hade den högsta räddningsprocenten i Allsvenskan under säsongen, har det varit relativt lugnt med bud på målvaktstalangen.

- Det finns lite intresse, men inget konkret. Fokus ligger på att göra en bra andra säsong med IFK. Spelar jag bra då kommer intresset per automatik, säger Nilsson.

Publicerad 2012-12-06 kl 08:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå