Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Landslagsbacken vill se Johan Larsson: "Gillar honom mycket"

Johan Larsson.

MARSEILLE. Emil Krafth och Anton Tinnerholm gick före Johan Larsson.
Pontus Jansson vill se Elfsborgs ytterback i landslaget.
- Jag gillar honom oerhört mycket, men Erik tar ut laget, säger han.

Mikael Lustig skadade sig mot Montenegro och därför har en ny högerback kallats in i landslaget som ska möta Frankrike. Först fick MFF:s Anton Tinnerholm frågan, men tackade nej på grund av skada och då blev det Helsingborgs Emil Krafth som fick platsen. Många reagerade över att Johan Larsson, som nyligen utsågs till allsvenskans bäste försvarare, nobbades.

En som har spelat tillsammans med Larsson i U21-landslaget är Pontus Jansson och han tycker att det hade varit kul att återförenas i A-landslaget, men är tydlig med att det är Erik Hamrén som väljer spelare.
- Han är bra, men det är inte upp till mig vilka som ska vara med i landslaget. Men jag känner Johan och har spelat tillsammans med honom i fyra, fem år och har en personlig relation till honom. Jag gillar Johan oerhört mycket och det hade såklart varit roligt om han kommit hit, men det är Erik som tar ut laget, säger han.

Har du förståelse för att bland annat Elfsborg gick ut och sa att Johan Larsson borde få chansen i landslaget?
- Såklart att Elfsborg vill ha med sina spelare i landslaget.

Inför tisdagens möte med Frankrike har Erik Hamrén sagt att han vill testa flera nya spelare och då lär Pontus Jansson ligga bra till. Mittbacken har fått en hel del beröm efter hans insatser i Torino, främst i Europa League.
- Jag hoppas på speltid såklart, det hade varit kul, men vi får se hur mycket det blir. Om jag får spela ska jag visa att jag är en man för framtiden, säger han.

- Frankrike är en bra motståndare och man känner till de flesta spelarna, framför allt offensivt. Det är många namnkunniga spelare så det är ett bra test för oss.

Är det svårt att komma in som ny spelare i ett lag, så som det kan bli mot Frankrike?
- Vi har en tydlig idé i landslaget på hur vi försvarar och hur vi anfaller. Det ska nog gå bra.

Känner du att du har utvecklats under tiden i Italien?
- Ja, jag har blivit bättre i man-man-spelet, det är mycket mer sånt spel i Italien. Där har du en spelare som du jobbar med och du får se mycket bilder på honom, hur han rör sig och så, därför får du en bra bild på hur din motståndare rör sig och det får du reda på innan matchen., säger han.

- Det är ändå lite mer än fyra månader som jag har varit där så jag känner att jag har utvecklat många grejer: blivit en bättre spelare och framför allt taktiskt har jag utvecklats enormt. Jag har egentligen inte varit mittback så länge, men sedan jag kom till Italien känner jag att det är de bitarna jag har utvecklat mest. Sedan har jag blivit ännu mer fysisk. Jag har även tajtat till mig eftersom vi tränar oerhört hårt med mycket löpningar. Jag har blivit rörligare och snabbare. Jag har gått ner några kilon.

Har du pratat något med Erik Hamrén under det här lägret?
- Ja, vi snackade första eller andra dagen och han har sett mina matcher i Italien och han gillar vad han har sett.

Publicerad 2014-11-17 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons