Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
47v

Landslagschefen om domen: ”Farligt inför framtiden”

Foto: Bildbyrån.

Den milda domen för Danmark möttes med besvikelse.
Förbundet tycker den borde blivit hårdare.
- För framtida matcher tror jag att ett strängare straff hade varit viktigt för att de är inte ska hända igen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Fotbollskanalen.

 Under torsdagen kom Uefas beslut i frågan gällande den inställda matchen mellan Sverige och Danmark i VM-kvalet i oktober. Sverige tilldöms segern med 3-0 och dessutom kan Danmark uteslutas från Uefas nationstävlingar om en liknande situation uppstår inom de närmsta fyra åren. En dom som rör upp känslor hos förbundet.

- Jag hade nog förväntat mig ett strängare straff, å andra sidan är det positivt för Danmark. Men för framtida matcher tror jag att ett strängare straff hade varit viktigt för att de är inte ska hända igen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Fotbollskanalen.

Vad borde straffet blivit?
- Straffskalan är jag osäker på, men det har pratats om uteslutning ur just det här kvalet så det är väl det vi pratar om i så fall. Men jag tror att det skulle kunna avskräcka andra från att göra samma sak i framtiden.

Hur ser du på att det bara blir 3-0 och lite böter för Danmark?
- Det är ett beslut som är taget och vi får se vad skälen är till det beslutet, men som sagt det är bra för Danmark för de får fortsätta kvala. Vi får tre poäng och de får minus tre i målskillnad, men jag tror att principiellt så kan det vara ett beslut som gör att det kan vara fler nationer som kan göra samma sak och som till och med taktiskt kan utnyttja en sådan här situation.

Har ni på förbundet fått ta del av domen från Uefa?
- Vår jurist har fått domen och så har jag fått den uppläst för mig. Själen får man begära, så vi kommer begära ut de skälen.

Kommer ni att överklaga?
- Det vet jag inte. Vi ska se skälen först så får vi ta ett beslut sen.

Publicerad 2017-11-16 kl 17:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons