POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Landslagsläkaren: Ingen fara med Zlatan

Efter andra träningen med landslaget för Zlatan Ibrahimovic är landslagsläkaren Magnus Forssblad optimistisk sett till Inter-anfallaren.
- Som det ser ut nu är det ingen större fara, säger Forssblad.

Landslaget körde en stängd träning med betoning på försvarsspel. Förbundskapten Lars Lagerbäck tycker det är viktigt att det defensiva spelet sitter.

- Vi ville tvätta bort beteenden som spelarna har sett till att man spelar på annat sätt i klubblaget. Vi vill så mycket som möjligt automatiser försvarsspelet och ge en stabil grund. Ett bra försvarsspel är grunden till anfallsspelet, säger Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic var med och tränade och landslagsläkaren Magnus Forssblad är positiv sett till att Zlatan Ibrahimovic möjligheter till träning och spel.
- Avsikten är att han ska fortsätta att vara med och träna, säger Forssblad. Man får ta en dag i taget, så är det med den här typen av skador men det ser bra ut, säger Forssblad.
- Jag tror inte det behövs några mirakelkurer.

Även när det gäller de tre andra skadade spelarna: Markus Rosenberg, Fredrik Ljungberg och Tobias Linderoth går det åt rätt håll.
Rosenberg kan troligen börja träna för fullt när man kommer till Lugano i nästa vecka och Linderoth störs mest av muskelsmärta, höften är läkt.

Tuffast är läget för Fredrik Ljungberg.
- Det är nästan helt läkt, lite ont när man trycker. Det man kan vara orolig för att han får en ny smäll och att det går upp, säger Forssblad.
- Därför är han med och tränar men kan inte gå in i närkampsspelet för fullt.

Fast även i det fallet är Magnus Forssblad hoppfull.
- Ett vanligt revbensbrott tar två, tre veckor att läka. Nu har det gått fyra och även om det var en ovanligt tuff smäll borde det gå. När det är läkt och man är smärtfri är det inga problem.

Publicerad 2008-05-29 kl 13:20
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå