Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Landslagsspelarna håller med Hamrén: "Vi släpper in för många mål, det måste bli bättre"

ANKARA. Erik Hamrén anser att Sverige släpper in för många mål mot bra motstånd.
Per Nilsson och Andreas Isaksson håller med.
- Organisationen måste vara bättre, säger Isaksson.

I VM-kvalet släppte Sverige bland annat in nio mål på två matcher mot Tyskland och fyra mål i de två playoff-mötena med Portugal. På måndagens presskonferens i Ankara menade Erik Hamrén att Sverige släpper in för många mål mot bra motstånd, något som måste förbättras i VM-kvalet. De svenska landslagsspelarna håller med sin förbundskapten.

- Ja, det är klart. Vi hade problem mot de bästa lagen. Samtidigt tycker jag att vi gav Portugal en bra match. Det var på håret att vi kunde gå vidare. Men det är klart att det är så, man kan inte ge bort för mycket mot de bästa lagen, säger Andreas Isaksson.

Vad måste man göra annorlunda i EM-kvalet?

- Organisationen måste vara bättre helt enkelt, över hela planen. Vi måste veta exakt vad vi ska göra och försöka eliminera misstagen också. Det är lättare sagt än gjort. Det måste vara mer fokus på det, speciellt när man spelar borta.

Per Nilsson är inne på samma linje:

- Det kan nog absolut stämma. Om man bortser från matchen mot Portugal där det blev lite annorlunda eftersom det stod 2-2 och vi valde att gå ganska mycket framåt mot slutet. Men annars kan det nog stämma att vi släpper in för mycket mål mot Tyskland och andra bättre lag. Det är definitivt något vi måste jobba på, säger han.

Vad kan man göra åt det?

- Det kommer vi att prata om. Det är alltid en balans hur mycket man ska anfalla och försvara. Tittar man på de senaste matcherna vi hade mot Portugal så blev bortamatchen att vi försvarade väldigt mycket och då skapade vi inte så mycket. Vi hade ett par lägen där vi kunde hängt någon kasse. Sedan i andra matchen fortsatte vi på det defensiva till de gjorde första målet i andra halvlek och då släppte vi loss lite.Då blev vi lite mer sårbara. Det gäller att hitta ett sätt att göra mål och vinna matcherna mot bra lag och samtidigt ha en balans att vi försvarar oss bra. Det måste vi få till som ett lag och vi måste vara bättre i båda boxarna, det är ofta där målen kommer.

Publicerad 2014-03-04 kl 06:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons