Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
2:51

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Landslagsspelarna: Han borde vinna Guldbollen: "Ingen fråga"

3d

Vem borde vinna Guldbollen 2020?
Här ger stora delar av herrlandslaget sin syn på saken.
- För mig är det inget snack, säger mittfältaren Albin Ekdal till Fotbollskanalen.

SPELARNA: HAN BORDE VINNA GULDBOLLEN

Karl-Johan Johnsson: 
- Zlatan (Ibrahimovic), med sina prestationer, är väl ett namn för Guldbollen. Jag säger nog Zlatan.

Mikael Lustig:
- Zlatan. Det har varit ett år utan landslagsfotboll, eller åtminstone bara några matcher, och kollar man på vad han gjort i Milan sedan han kom dit så… Han kom till ett sargat Milan och har gjort dem till ett topplag. Han är ju absolut deras bästa spelare, så ja, det tycker jag (att Zlatan ska vinna Guldbollen).

Marcus Danielson:
- Victor Nilsson Lindelöf. Han har fortsatt varit bra i Manchester United och blivit en ännu viktigare spelare där. Sen är han en väldigt viktig spelare i landslaget. Jag är väldigt imponerad av det han har presterat.

Jens Cajuste:
- Jag tycker inte att jag är tillräckligt insatt för att svara på den frågan.

Jordan Larsson:
- Zlatan Ibrahimovic. Att han är 39 år, spelar i Milan och gör det han gör… Jag kan inte sätta ord på det. Jag tycker absolut att han ska ha den och jag tror det är många som håller med mig.

Sebastian Larsson:
- Det finns ett par kandidater: Emil Forsberg har kommit tillbaka och visat enormt fin form, Dejan (Kulusevski) med hans säsong i Italien och Zlatan med hans prestationer i Italien.

Gustav Svensson:
- Jag tycker Zlatan har gjort det väldigt bra. Mycket med tanke på åldern han har. Han har verkligen visat att han fortfarande kan prestera.

Albin Ekdal:
- Zlatan. Han öser in bollar, har tagit Milan till toppen igen och är en av världens hetaste spelare fortfarande. Det han gjort är otroligt imponerande med tanke på hans ålder, att han spelar i en stark liga och att Milan innan han började leverera inte var det lag som vi känner Milan som. 

- För mig är det inget snack.

Dejan Kulusevski:
- Pass. Spelar ingen roll. Vet inte. Favorit är antagligen Zlatan. Jag tror också han vinner, han förtjänar det.

- Jag är väldigt imponerad av Zlatan. Det känns som att han har burit Milan. Han har gjort Milan mycket bättre. Och de unga spelarna spelar väldigt bra med honom.

Emil Forsberg:
- Jag tycker Zlatan ska ha den, sett till hur han levererar. Sen vet jag inte hur reglerna kring landslagsspel och så lyder. Men ser man till prestationen under det här året är det ingen fråga. Då ska Zlatan ha den. 

Robin Olsen:
- Zlatan. Sen tycker jag också ”Vigge” (Victor Nilsson Lindelöf) varit bra. Någon av de två förtjänar den. 

Alexander Isak:
- Jag tror Zlatan får den. Det är min känsla. Att han i den åldern fortsätter leverera på högsta nivån så som han gör… det är klart att finns andra som är aktuella men jag tror Zlatan tar den.

Robin Quaison:
- Jag säger Zlatan. Jag tror inte det behövs någon motivering. 

Kristoffer Olsson:
- Det har varit en väldigt konstig säsong för alla. Men ser man till det Zlatan har gjort så är det väl han som ska vinna, tycker jag. Sen är det många som gjort det väldigt bra och det finns flera i diskussionen.

Viktor Claesson:
- Ska man se till den som uträttat mest individuellt så är det Zlatan. Sen vet jag inte exakt vad det står i kriterierna, om man ska ha hjälpt landslaget i någon mån så kanske någon annan ligger närmare.

Fakta

Statuter Guldbollen

  • Priset utdelas till den herrfotbollsspelare som, under perioden mellan två jurymöten, anses uppträtt och spelat på ett sätt som gör att han kan anses som Sveriges främste spelare under perioden.

  • Vikt ska läggas vid avgörande insatser i klubb- och/eller landslag, företrädesvis det svenska.

  • Hela perioden ska vägas in, snarare än enskilda insatser.

  • Spelaren ska ha varit en god representant för svensk fotboll, och ha svenskt medborgarskap.

  • Tidigare guldbollenutdelningar ska inte påverka utfallet. 

  • Tre representanter för Aftonbladet och tre representanter för Svenska Fotbollförbundet har varsin röst i omröstningen. I det fall röstningen slutar lika, och inte kan avgöras på annat sätt, har mötets ordförande skiljeröst. Ordförandeskapet innehas vartannat år av SvFF, vartannat år av Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet.

Publicerad 2020-11-24 kl 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto