POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Landslagsspelarna vill övertala Granen, Berg och andra att stanna: "Skulle betyda otroligt mycket"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med England i spelaren.

SAMARA. Andreas Granqvist, Marcus Berg och flera andra kan sluta i landslaget.
Men nu vill lagkamraterna att stjärnorna stannar.
- Jag kommer att försöka pusha de här spelarna att stanna och fortsätta att skörda framgångar, säger Albin Ekdal till Fotbollskanalen.

Läs även: Granqvist om att landslagsspelarna vill att han fortsätter: "Betyder otroligt mycket"


Sverige förlorade mot England med 0-2 och åkte ut i kvartsfinal. Det kan ha varit flera spelares sista landskamp. Efter förlusten ville inte Andreas Granqvist, Marcus Berg, Ola Toivonen eller Sebastian Larsson säga hur framtiden ser ut och om de stannar eller slutar i landslaget.

Men lagkamraterna vill att stjärnorna stannar.

- Självklart hoppas jag det. Jag tror att alla har en del år kvar. De har gjort mycket för det här laget, inte minst i det här VM:et och jag hade gärna sett att de flesta stannar kvar. Sedan är det ju upp till var och en. Men jag tycker inte att de är slut som artister, säger Albin Ekdal till Fotbollskanalen.

Är det något du kommer att säga eller redan har sagt?
- Jag har inte reflekterat över det än, men det är klart att kommer att försöka pusha de här spelarna att stanna och fortsätta att skörda framgångar. Det vore synd om det är många som lägger av för den här gruppen är stark som den är och det vore kul om alla stannar.

Ludwig Augustinsson håller med Ekdal och hoppas att alla stannar kvar:

- Det kommer att bli känslosamt om vissa tackar för sig, säger han.

Hur tror du att en ny trupp blir om flera väljer att sluta?
- Klart att det skulle vara tapp om det är flera som väljer att sluta. Jag hoppas så klart att alla väljer att köra på en runda till. Gubbarna är väl 33 år, men jag tycker att i dagens fotboll och så professionella som de här killarna är så är det inga problem.

- Men det handlar om motivation och hur mycket man orkar, man är ändå borta mycket från familjen, men jag hoppas att alla stannar. Jag hoppas på positiva besked och att alla kommer igen och att vi kan göra något bra om två år.

Vad skulle det betyda om ”Granen" stannar?
- Det skulle betyda otroligt mycket. Han är ju vår ledare. Han är vår kapten. Han har varit helt outstanding de senaste två åren. Har varit i sitt livs form i både klubb- och landslag. Han betyder så otroligt mycket för gruppen. Jag tror inte att det går att beskriva.

Robin Olsen:

- Vi är ett stort kompisgäng som alltid ger allt för varandra. Det är nyckeln här, säger han.

Vad skulle det betyda att få behålla Granqvist?
- Väldigt mycket. Jag tycker att han har gått in och visat vilken kvalitet han håller. Helsingborg och superettan ska vara glada för att han kommer hem. Jag är jätteimponerad av hans nivå och hade gärna behållit honom.

Publicerad 2018-07-07 kl 21:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå