Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lantto nära division 2-klubb: "Många väntar på att bomben ska släppas"

Sverige

Jonas Lantto lämnade i fjol efter tolv år Gefle IF.
Nu är 31-åringen nära FK Karlskrona i division 2. 
- Det är många som väntar på att den här bomben ska släppas, säger Karlskronas sportchef Peter Christenson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Jonas Lantto, 31, lämnade i fjol Gefle efter tolv år i föreningen. Mittfältaren gjorde 247 allsvenska matcher, flest i klubbens historia, men tackade till slut för sig, samtidigt som laget blev degraderat från superettan till division 1. Lantto berättade tidigare under fjolårshösten att han ville fortsätta karriären i superettan eller allsvenskan. 

- Jag vill spela minst på superettan-nivå. Vi har pratat om det hemma och kan tänka oss att flytta, vi har egentligen inte några rötter i Gävle, våra familjer är ganska utspridda över Sverige. Vad det blir får vi se, sa han till Gefle Dagblad då. 

ANNONS

Men i december i fjol kom ett nytt besked. Lantto berättade för P4 Gävleborg att han planerar att flytta ner till Karlskrona, där hans frus familj bor, med sin familj och studera en Maskinteknisk ingenjörs-utbildning till hösten. Samtidigt rapporterade nyligen Sydöstran att Lantto är aktuell för spel i FK Karlskrona, som i fjol blev nedflyttat till division 2. 

Division 2-klubbens sportchef Peter Christenson berättar att parterna är nära att komma överens om en gemensam framtid. 

- Vi har haft en dialog sedan i december, tror jag. Vi har sedan tjatat, han och jag, och haft många bra samtal. Jag fick egentligen tipset från Jonas frus bror som är en gammal ishockey-spelare i Karlskrona och de ska flytta ner nu i mars, så vi har haft många bra och konstruktiva samtal och är nära en lösning. Det känns naturligtvis fantastiskt, säger Christenson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Vi pratar om en fotbollsikon, inte bara en klubbikon, även en fotbollsikon. Bara det faktum att han har varit där uppe i tolv år är stort med dagens diskussion om klubbhjärta och allt möjligt. Han visar på en fantastisk lojalitet, fortsätter han. 

Christenson menar att Lantto vore en otrolig värvning för hans klubb. 

- Det skulle vara fantastiskt om vi kunde ro det här i hamn med hans rutin och erfarenhet. Dessutom är han bara 31 år gammal, så han är inte precis lastgammal. Det vore perfekt. Vi har också en spännande trupp som skulle passa Jonas perfekt. Vi har en del unga spelare som har varit på landslagsläger mellan 16 och 18 år. Det vore fantastiskt för dem att bara få träna i den miljön. Vilken klubb skulle inte säga ja? Det är en möjlighet som inte händer var och varannan dag att en kille som spelat 274 allsvenska matcher flyttar till stan. 

ANNONS

I Karlskronas närområde finns Mjällby AIF i superettan och Kalmar FF i allsvenskan. Christenson berättar att Karlskrona inte kan locka med pengar, men med ambition. 

- Vi har inte den ekonomin, men vi har haft många konstruktiva och bra samtal. Vi har även en tränarstab som varit med i höga sammanhang och har en bra trupp. Vi har en bra balans i truppen och många killar som varit med i högre sammanhang. Jag tror att det lockar att vi har den ambitionen som vi har och vill framåt. Vi har en fantastisk verksamhet, 900 ungdomar, nästan 1000 och sedan är alternativet för honom att pendla till Kalmar eller Mjällby, vilket är en timme åt båda håll. Det känns som att han vill koncentrera sig på både fotboll och studier här. De har en liten också, två år gammal, så han vill nog lägga all tid här. Det kommer passa Jonas perfekt här, så vi får hoppas det.

ANNONS

Karlskrona har även tagit hjälp av externa finansiärer för att kunna ro värvningen i hamn.

- Vi har inga guldgruvor här nere, men däremot ett plusresultat 2019. Vi vill att det ska bana väg för framtiden och vill vara lite försiktiga med pengarna för att ha en ekonomi i balans. Det var många finansiärer som tyckte att det här skulle vara fantastiskt, så det var inga större problem.

Finansiärerna kom direkt när de hörde om att Jonas Lantto var aktuell?
- Ja, för fan. Det är många som väntar på att den här bomben ska släppas. Vi har ju haft spelare som spelat i allsvenskan och superettan tidigare, men jag vet inte om vi haft det i den kalibern. Vi hade Steve Gardner innan båda föreningarna i Karlskrona slogs ihop och han sedan blev uppköpt av IFK Göteborg, så vi har haft några riktiga profiler, men det här skulle vara den största vi haft. 

ANNONS

Vad är det som återstår i förhandlingarna?
- Vi har väl ett par små detaljer, men vi hoppas på en snar lösning. 

När tror du att det kan bli klart?
- Vi får väl se när det blir officiellt klart. Det hade varit trevligast om vi tog det när han är här på plats, men vi får se om det blir verklighet. 

Publicerad 2019-02-27 kl 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto