POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3d

Larsson med i bruttotruppen till EM-kvalet: ”Skönt att få bekräftelse”

Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson flyttade till Spartak Moskva efter succévåren i allsvenskan.
Anfallaren var även med i bruttotruppen till EM-kvalet mot Malta och Spanien.
- Det är skönt att få bekräftelse på att man är med i snacket. Nästa mål är att komma med, säger han till HD.

Jordan Larsson imponerade under vårsäsongen i allsvenskan och stod för elva mål på 16 matcher för IFK Norrköping. Det gjorde att Spartak Moskva visade intresse och värvade över svensken till den ryska huvudstaden.

Men klubben har haft en något jobbig tid och ligger bara tia i tabellen. Dessutom har tränaren Oleg Kononov avgått, mindre än ett år efter att han fick posten förra november.

- Det är svårt att komma till en ny miljö, och det här är en stor klubb. Att jag får chansen att visa upp mig direkt betyder jättemycket. Det har gått helt okej för mig med tanke på hur hela laget påverkats av förlusterna. Självförtroendet är inte på topp för tillfället, säger han till HD.

Larsson menar också att matcherna i sällan blir kontrollerad fotboll. Han säger att han inte är van vid att matcherna svänger fram och tillbaka på det sättet de gör i Ryssland.

- Plus att jag spelar på en position som det tar tid att vänja sig vid. Jag är högerytter längst fram i vårt 4-3-3. Jag spelade några matcher i Holland på den positionen, och det är allt. Men jag får ganska mycket frihet att ta mig in i banan och boxen. Det är där jag ska vara, det är i straffområdet jag är farlig.

Larsson har trots omställningen stått för tre mål på de första elva matcherna i den ryska huvudstadsklubben. Insatserna verkar också ha noterats av den svenske förbundskaptenen Janne Andersson, hade med Larsson på bruttotruppen till EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien.

- Det är skönt att få bekräftelse på att man är med i snacket. Nästa mål är att komma med, och sedan försöka göra det så bra att man i framtiden får representera Sverige i mästerskap. Det är helt klart en dröm, säger anfallaren.

Publicerad 2019-10-12 kl 12:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå