Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Larsson om taktikskiftet: Risken är att det blir långt till mål

LUGANO. Henrik Larsson fick pröva på att förstärka mittfältet på dagens träning.
Något som kan kosta anfallskraft.
- Beror på hur långt ner man går, risken är att det blir en lång resa till målet, säger han till fotbollskanalen.se.

Under dagens träning i Lugano körde landslaget med ett nytt spelsystem där Henrik Larsson fick en roll mellan mittfältet och anfallet.
Något han förstår skälet till.

- Det gäller ju att titta på vad grekerna är bra på och sedan störa dem. Det prövade vi ju alla på i dag, säger Henrik Larsson.

Du deltog i taktiksnacket på plan - vad sa ni? - Jag ville veta hur vi skulle låsa fast dem. Man kan löpa mycket men det finns olika sätt att störa dem så att de inte kommer ut så enkelt.

Vad kostar det i anfallsväg? - Beror på hur långt ner man går, risk att det blir en lång resa till andra målet, men bara några meter till bör det inte betyda så mycket.

Enligt Henrik Larsson är inte rollen bara skräddarsydd för honom utan för alla anfallare. Dessutom kan det komma fler varianter.

- Vi ska alla känna på det för att eventuellt göra så. Måste jobba på det här under träningar, Vi har inte så mycket tid när man går in i en turnering. Men det kommer säkert fler grejer som ni kan fråga om.

Henrik Larsson vet hur viktigt det är att få en bra start på turneringen - och att få resultat mot Grekland den 10 juni.

- Första gruppspelsmatchen är alltid viktig. Efter det vet man var man står och vad man ska göra. Osäker? Nej, det är fel ord, man har respekt för motståndet och så men man är inte osäker.

Publicerad 2008-06-05 kl 19:31
Annons
Annons
Annons