Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Larsson vill sänka kompisen Hart: "Vore kul att snacka om efteråt"

Foto: Scanpix

Sebastian Larsson och Joe Hart.

KIEV. Sebastian Larsson sänkte Joe Hart i Premier League.
Nu hoppas han på favorit i repris.
- Vore kul att snacka om efteråt, säger Larsson.
Zlatan Ibrahimovic i all ära, men Premier League-fansen känner förmodligen till Sebastian Larsson ännu bättre som spelare. Redan som 16-åring lämnade han Eskilstuna för att bli ungdomsproffs i Arsenal, och sedan har mittfältaren slagit sig fram på A-lagsnivå i först Birmingham och sedan Sunderland.

- Extra fokus på mig? Nja, det vet jag inte. Men jag har varit där länge och det är klart att folk vet vem jag är. De kan mig som spelare ganska bra vid det här laget. Samtidigt skaffar alla landslag den informationen nuförtiden, inte bara om mig utan om alla sina motståndare. Det är nog mer vanliga supportrar som har en bättre uppfattning om just mig, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Han är bekant med en rad personer i Roy Hodgsons trupp, men delar inte klubb med någon av dem just nu. Senaste gången Sunderland mötte Manchester City fick "Seb" dock sätta en balja bakom Joe Hart, som han spelat med tidigare.

- Det betyder ingenting när vi möts den här gången. Men han fick höra det efteråt… Det hade varit ännu roligare om jag kunde ta ett sådant snack med honom efter Englandsmatchen, säger Larsson.

Har du någon kontakt med engelsmännen inför matchen?
- Nej, inte mer än att vi pratar och hälsar när vi träffas. Det blir inga psykningar eller sms, det tror jag inte.

Vilka chanser har de att gå långt i turneringen?
- Som alltid har England många duktiga spelare att välja mellan. Samtidigt är deras förbundskapten helt nytillträdd och det finns flera spelare som inte varit med i mästerskap tidigare. Men får de allt att stämma kan de bli farliga, som alltid. Det är en sak att vara bra på pappret, en annan att få ut kunnandet på planen.

Är Zlatan överskattad i England?
- Det är inte min bild, definitivt inte. Men det är möjligt att vissa tycker det, engelsmännen tror alltid stenhårt på sig själva. De är störst och bäst. Hoppas att vi kan visa dem att Zlatan är så skicklig som alla vi här hemma redan vet att han är.

Märker man bland spelarna att vissa inte tror på honom?
- Nej, det tycker jag inte. När man pratar om Champions League tycker jag att folk har bra koll. Kanske att han inte får all kredd i medierna, det vet jag faktiskt inte. Men England är ju den liga han inte spelat i så det blir väl naturligt att kunskapsnivån är lägre om honom där.
Publicerad 2012-06-14 kl 11:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons