POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Läs chatten med Ekwall: Skulle velat vara en ung Nacka

Fotbollskanalens bloggare Patrick Ekwall chattade med läsarna inför Sveriges VM-kvalmatch med Portugal. Läs hela chatten här.

SuperPatrik: Vad sägs om 4-5-1 med Marcus Berg som en av vingarna till höger? Då får vi in speed på kanten, och Zlatan kanske inte behöver bli så barrikerad som ensam man på topp. Isak - Stoor, Maestro, Hansson, Nilsson - Andersson, Holmén, Larsson, Källström, Berg - Zlatan
Patrick Ekwall: Ja, varför inte. Men håller med Gazellen lite när han säger att vi blir väldigt isolerad med Zlatan själv på topp. Då köper jag hellre 4-3-3 som Inter spelar. Men vem är yttrar då?

SuperPatrik: Vem bär kaptensbindeln i TV-laget?
Patrick Ekwall: Jag tror det blir Daniel Andersson. Med Petter Hanssom som vicekapten. Zlatan faller säkert bort eftersom kaptensjobbet innebär en hel del förpliktelser riktade gentemot media.

Slobban: Vilket är herr Ekwalls favoritlag?
Patrick Ekwall: Jag har inte favoritlag å det viset. Sysslar inte med sådant. Jag gillar Olympic, mitt gamla lag i Malmö, numera sorgligt nog i division 4. Och lite på Stoke Ciry. Annars inget. Man blir lätt förblindad av fanatism när man håller på lag.

Smurfen: Ekwall! Vilken fotbollsspelare är du mest nöjd över att ha träffat? Ärligt nu! (Och svara inte Zlatan, för att han såg din Frankie Morello-outfit nu... ;D)
Patrick Ekwall: Nöjd och nöjd, jag tänker inte riktigt så. Det handlar väl mer om situationen, om en spelare är svårtillgänglig. För en hel del år sen (1994) träffade jag John Barnes o Stan Collymore för längre intervjuer. Det var jävligt roligt. Men det var på den tiden... Och jag minns ett möte i en gammal polsk villakällare (med vodkabar) i Lodz med Staffan Tappers baneman Tomaszewski. Och Pele´...ja, det är svårt att svara på.

jon: Torbjörn Nilsson eller Henke? vem är bäst?
Patrick Ekwall: Det går inte att svara på. De är väldigt olika som spelare. Bägge dock med unika egenskaper.

max: Vem skulle du vilja bära kaptensbindeln ? Vi=folket vill Se zlatan
Patrick Ekwall: Det känns inte som en viktig fråga, helt ärligt. Framförallt måste väl spelaren vilja bära den själv, med allt vad det innebär. Kim Källström eller Sebastian Larsson är väl annars två spelare som i "framtiden" kan ses som kaptener.

Markus: Vem är bäst i världen? Messi eller Ronaldo?
Patrick Ekwall: Just nu Messi.

Johanna: När man tittar på unga talanger inom svensk fotboll, vilken fotbollsklubb anser du vara bäst på att förvalta sina talanger och forma dom till riktigt bra spelare? Ser du att generationsskiftet inom landslaget håller på att ske nu iom att Ljungberg, Alexandersson osv slutat samt att Henke, Linderoth osv e skadade?
Patrick Ekwall: Generationsskiftet kan komma på riktigt den här gången, men det beror ju lite på hur det går mot Portugal. Jag tycker att flera klubbar varit framstående med att plocka fram yngre förmågor. Självklart IFK Göteborg som vågar låta unga spelare spela allsvenskt. Hammarby som formar i sitt utvecklingslag HTFF. Helsingborg som, likt Blåvitt, ger talangerna chansen på riktigt. Eller Trelleborgs FF som hittar folk ute i skogarna eller tar vara på de spelare som MFF inte riktigt vill ha.

Usman: vem kommer att bli förbundskapten efter Lars Lagerbäck
Patrick Ekwall: Hasse Backe? Jag tror han skulle vilja ha jobbet, i alla fall.

Markus: vem är sveriges genom tiderna bästa spelare?
Patrick Ekwall: Meritmässigt känns det som Gunnar Nordahl. Annars är det en helt omöjlig fråga att svara på. Det går aldrig att jämföra generationer.

Ola W: Väljer Olof Lundh sina stickade sjömanströjor själv, eller har ni någonsin handlat kläder tillsammans?
Patrick Ekwall: Han väljer själv. Vi handlar aldrig tillsammans. Ser du inte det..?

Niklas: Vilken är din favoritliga i världen?
Patrick Ekwall: Jag har ingen favoritliga på det viset. Jag gillar bra och intressant fotboll. Inte ligor.

Robin: Om du skulle ranka Zlatan på bäst i världen listan var skulle han ligga då?
Patrick Ekwall: I dagsläget definitivt på topp 10.

Kontorskillen: Många gånger känns det som att journalister vill vara förbundskaptener, men varför har ingen(eller du själv) föreslagit att ge Ingelsten en chans imorgon med tanke på vad han har åstadkommit i allsvenskan och Europa? En mer "svensk" toppforward att bara tjonga bollar mot har jag inte sett sedan Johny Ekströms tid. Tack för en kanonblogg, följer den slaviskt!
Patrick Ekwall: Tack för beröm. Ingelsten har ju noll erferanhet av landslagsspel, han har inte ens spelat en pojklandskamp, så det kanske inte är så konstigt. Han har ju dessutom en sviktande form och på hans position är ju konkurrensen som störst.

SuperPatrik: Vad tycker du om Laul Calling som fotbollsmagasin?
Patrick Ekwall: Har inte sett.

peter: Vad gjorde du innan du blev tv-expert på heltid?
Patrick Ekwall: Innan jag började jobba med TV så var jag skrivande journalist. Började en gång på Kvällsposten som 16-åring...det var ett tag sen.

Patrik: Borde det inte vara bättre att satsa på Safari till vänster o Nilsson till höger i morgon? Istället för en omatchad Stoor till höger?
Patrick Ekwall: Jag är också inne på Safari som vänsterspelare.

Röda Nejlikan: Tjena Ekwall! Vad fick dig att byta frippa? Din förra frisyr var svår, men din nya är faktiskt ännu svårare. Keet it up, patrick! Btw, varför har Långe Lundh alltid svarta kläder på sig?
Patrick Ekwall: Jag tyckte det var dax att klippa av skiten. Som min fridör sa: "du får skit ändå, oavsett hur du klipper dig...". Kul att få veta det! Så det kändes som om att det inte spelade roll. Lundh har inte bara svarta kläder. Ibland har han vita tröjor med ett marint stuk.

anders: Varför är aldrig Henrik Rydström med i Ekwall vs Lundh?
Patrick Ekwall: Vi har försökt, men det har inte klaffat. Vi spelar in i Stockholm. Han bor i Klamar. Vi har ingen budget.

Simon West: Vad kör du för bil i dagsläget patrick? Gjort dig av med porschen än?
Patrick Ekwall: Jag kör miljöbil. Chrysler Aspen V8 Flexifuel Ltd Edition. Typ nåt sånt heter den. Går på etanol. Väldigt mycket etanol.

emil: vilken fotbolls spelare hade du Viljat vara för en dag?
Patrick Ekwall: En ung Nacka Skoglund.

Putte: vad tror du om att få en en utländsk tränare från tex holland. england, eller spanien för att hinna med den offensiva utveckling som nu pågår? då menar jag offensiv fotbollen som typ spanien spelar!
Patrick Ekwall: Jag tror inte det handlar så mycket om tränaren eller förbundskaptenen. Snarare om vilka spelare vi har att tillgå. Jag gillade när Malmö FF skaffade en holländsk tränare, Frans Thijssen, och försökte spela holländsk possesionfotboll...det gav något nytt, men jag vet inte om det hade fungerat i ett landslag.

peter: Varför brukar du ha två klockor på dig samtidigt?
Patrick Ekwall: Brukar jag?

anonym: tycker du att Henok Goitom borde få en chans i landslaget ?
Patrick Ekwall: Nej, han har inte levererat tillräckligt, om du frågar mig.

Johanna: Av de unga talangerna som kommer in i landslaget nu, Petter , Elm, Sebastian Larsson, Marcus Berg, vem tror du har störst chans att på allvar slå sig in i landslaget?
Patrick Ekwall: Slå sig in o slå sig in, de är ju redan med. Svårt at svara på. Men fortsätter Berg att ösa in mål så blir han förstås en maktfaktor längst fram en dag.

Jakke: Tycker inte du att vi någon gång borde satsa på lite mer "spelande" backar. Så landslaget någon gång kan börja spela fotboll istället för att slå upp bollar på forward direkt.
Patrick Ekwall: Jo, men vem? Safari, Stoor o Nilsson bör ändå räknas som ganska"spelande" i jämförelse. Bland mittbackarna är Granqvist lite mer av en spelande back.

kindvall: Äntligen ställer Sverige upp med det bästa och mest lovande laget nånsin.Dom slår Portugal lätt imorgon tack vare alla dess coming men.Skulle ha bytt ut gubbarna för länge sedan,sanna mina ord.Eller vad tror du?
Patrick Ekwall: Jag tror ingenting. Jag vet bara att Portugal av tradition är ett lag som det går att rubba på hemmplan. Men nu vet jag inte. De är klart pressade efter smällen mot Danmark.

Tammarn: Världens bästa Patrik! Hur tror du utsikterna ser ut för Chippen i landslaget framöver?
Patrick Ekwall: De är goda. Om han får ordning på musklerna i låren. Vi märker nu hur mycket vi behöver Chippen-typen i laget.

Sammons: Vem tror du, av alla anfallare skulle komplettera Zlatan bäst? Då menar jag inte bara i landslaget...
Patrick Ekwall: Egentligen både Berg o Rosenberg om man ska tänka lite loh´giskt. Det är ju två utpräglade målskyttar och Zlatan har ju en enorm och lite underskattad förmågaatt bana väg och SPELA FRAM just killar som gör mycket mål. Men det finns så mycket annat som spelar in.

Sonny: Vad tar du med dej från Örjans Vall när arenan kanske rivs?
Patrick Ekwall: Våfflorna!

Moderator: Det är som vi brukar säga "tryck på sajten" och Patrick hinner tyvärr inte svara på alla era frågor.

Matsson: Jag personligen skulle peta Zlatan ur en startelva blå/gult. Han producerar ju inte. Berg/Elmander verkar spännande. Är det inte dags att man slutar "gulla" me Zlatan när han ändå inte producerar i landslagströjan?
Patrick Ekwall: Alltså, vi har inte en uppsjö spelare av världsklass. Jag håller med om att vi ibland spelat bra utan Zlatan, men ALLA lag behöver sina världsstjärnor på högsta nivån.

Krille: Varför deltar inte du i "Stjärnor på is"?
Patrick Ekwall: 1. Har aldrig haft ett par skridskor på mig i hela mitt liv 2. Aldrig tillfrågad 3. Vill inte

Sonny: Vem har bäst respektive sämst klädstil i journalistpacket?
Patrick Ekwall: Alla har sina stilar, det går inte att svara på den frågan kategoriskt. Jag gillar när folk har just en egen stil, som Lundh, Olsson, Svab o några till.

Alexander: Vem är Sveriges nästa stora stjärna efter Zlatan ?
Patrick Ekwall: I dagsläget skulle jag svara Robin Söder.

Dusan Uhrin: Var verkligen Gyllene Elefanten så hemsk? Jag menar, när åt du dig så kräkmätt senast? Egentligen?
Patrick Ekwall: Det var hemskt. Och jag åt ingenting.

Slobban: Vad måste MFF göra för att ta sig tillbaka till toppen?
Patrick Ekwall: Inse att ingenting fungerar per automatik bara för att man är Malmö FF. Skaffa sig en starkare trupp. Försöka förädla de unga talanger som de trots allt alltid har o som de så ofta skickar iväg till någon annan. Se över sin scoutingverksamhet när det gäller köp av nya spelare. Ungefär så.

Olympic:are: Har du spelat i BK Olympic i Malmö som liten?
Patrick Ekwall: Japp! Från det jag var sju år till 24-25.

Jonas: Vad tycker du om Marcus Birro sågar fotbollskanalen och kallar Ekwall vs Lundh för det sämsta han sett av två stokstollar med för ost på mackan? Bara att tugga i sig?
Patrick Ekwall: Vem?

Armin Samandi: Sverige och Portugal har diverse skador i laget. Många spelare medverkar ej, och tidningarna antyder att det är eventuella "B-lag" båda lagen ställer upp med. Trots detta är några stjärnor med och sätter karaktär till matchen. Tycker du att matchen tappar sin "super-match"-karaktär, eller ser du den som en riktigt stor match?
Patrick Ekwall: Jag ser det som en riktigt stormatch på landslagsnivå. Och de två största stjärnorna finns ju med; Zlatan och Ronaldo.

Slobban: Vad tror du om att flytta tillbaka zlatan ett steg i banan och spela honom som offensiv anfallare, och sedan två striker där fram, typ berg och rosenberg?
Patrick Ekwall: Jag hävdar fortfarande att vi i sådana fall skulle spela 4-3-3 som i Inter. >Med Zlatan i mitten som i ligan.

Sammons: Har Henke Larsson gjort sitt nu, skadan tar ett halvår säkert att läka - kommer han tillbaka?
Patrick Ekwall: Jag har svårt att se att det är en bristning som tar ett halvår...han är i träning innan vi firar jul. Och, ja ag tro han kommer tillbaka. Nu kör vi fem frågor till, barn måste hämtas i skola.

Jonas: Spräcks budgeten ifall ni tar in fler gäster samtidigt i Ekwall vs Lundh? Vem är det som bestämmer vem som får kommenterar en match?
Patrick Ekwall: Då spräcks nog fan budgeten så det visslar om det. Och programmet förlorar sin kraft. Fler än tre i studion blir aldrig riktigt givande. Det bestämmer fotbollschefen Emir Osmanbegovic.

kurt: Vilken lig anser du bäst? engelska? italenska? spanska? Var objektiv tack!
Patrick Ekwall: Än en gång, jag "håller" inte på ligor. Alla har sin karaktär och sin charm. Det är liksom inte nödvändigt att "hålla" på någon eller någonting. Det går att uppskatta mycket hos alla.

William West: Hejsan Patrick! Tänkte bara sticka in en liten fråga om arenorna i sverige. Om 5år vilken är den bästa arenan i sverige då? Malmös? Nationalarenan? Nya Ullevi etc...
Patrick Ekwall: Om fem vet jag inte, då finnsdet nog en hel del som borde rankas som väldigt bra - med tanke på hur det byggs. I dgasläget är annars Borås i särklass när det gäller komfort och vårt jobb. Även Örebro och Helsingborg är bra, rent komfortmässigt. Värst är väl Kalmar, Malmö och Nya Ullevi.

Moderator: Nu börjar det verkligen dra ihop sig.

Jonas: Träffat Grahn? Är han lika bråkig/divig som ni i media försöker måla upp?
Patrick Ekwall: Jag gillar Grahn. Både som spelare och som karaktär, även om han fått ett rykte om sig som bråkstake.

Jens: Funderar man aldrig på att lägga av när man får så mycket skit? Personligen tycker jag du är en av sveriges grymmaste fotbollsskribenter och bloggare, och kanske den mest missförstådca...

Patrick Ekwall:
Det är en del skit (som man får tugga i sig, enligt Lundh-modellen), men det är väldigt mycket beröm också. Alternativet skulle vara att INTE beröra och det vat jag inte om jag hade tyckt varit särskilt intressant. Männiksor har så oerhört olika åsikter om sport (främst fotboll) och det är inte konstigare än att männiksor tycker annorlunda. Det är när kritiken är rena personangrepp, helt anonyma eller bygger på blin fanatism som jag tcker det är trist. Sen kan du ha rätt, en del förstår aldrig distansen i exempelvis mina bloggtexter...att jag driver med mig själv ofta...men det får jag ta och det har förändrats till det bättre. Häng med på bloggen här på fotbollskanalen och följ gärna bloggens sida på facebook ("Patrick Ekwall - vi som läser bloggen") med kommentarer, mina svar och numera en hel del bilder bakom kulisserna. Ha det förbannat bra nu. Keep Smiling.

Publicerad 2008-10-10 kl 15:53
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto