Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Läs chatten med Olof Lundh: "Lagerbäck har inte mutat mig"

Olof Lundh chattade med läsarna inför landslagets match mot Portugal på lördagskvällen. Läs chatten här.

moderator: Välkomna till chatten med Olof Lundh inför VM-kvalmatchen mot Portugal. Olof sitter redo i Portugal för att svara på era landslagsfrågor.

Bassam: Tjena olof! vem tror du blir vänsterback inför portugal A.Johansson , Micke Nilsson,E.Edman
Olof Lundh: Oklart. Startelvan släpps till spelarna först i morgon. Adam Johansson har kört mycket där och det står mellan honom och Edman.

ahmed: kommer zlatan spela mot serbien
Olof Lundh: Nej. Klart sedan länge för alla utom TV8.

doktor stenmark: tjena lund. börjar med o tacka för era program ekwall vs lund. Vem anser du vara sveriges viktigaste spelare, respektive portugals viktigaste spelare? och säg inte henke e du snäll :-) och hur tror du det går i matchen, om du inte tippar med hjärtat?
Olof Lundh: Tackar. Andreas Isaksson i morgon. Cristiano Ronaldo. 1-1.

mohamed: vem vill du helst se i mitt backen ?
Olof Lundh: Jag vill se följande backlinje: Mellberg, Majstorovic, Hansson och Nilsson. Tror dock att Lagerbäck väljer att peta antingen Hansson eller Majstorovic.

Johannes: Hej! Tycker inte du att vi ska försöka överraska och gå in och försöka föra matchen. Det är ju inget som Portugal väntar sig.
Olof Lundh: Du har en poäng, samtidigt är det Portugal som är pressat och som måste öppna sig. Då kan Sverige straffa dem.

Daniel M: Tycker du att Elmander ska spela istället för Nannskog?
Olof Lundh: Ja, denna matchen är perfekt för Elmander. Han är en oerhört stark djupledslöpande och kontrande spelare. Nannskog är bra på bänken.

gleNN: Hallå olof! har två frågor, vilka tror du vinner imorgon och vad tror du att Sverigen viktigaste länk ligger för att vinna matchen?:)
Olof Lundh: Jag tror på oavgjort, Sverige har en bra chans mot Portugal som är pressat och som saknar en riktigt vass anfallare. Viktigaste är att laget hänger ihop och ger varandra understöd eftersom Deco, Ronaldo och de andra är skickliga på att ta sig förbi sin gubbe, då måste nästa svensk vara där.

Ulf S. P: Kommer Jonas Olsson någonsin få chansen i landslaget? Är det första april idag? BoIS lånar från Chelsea?
Olof Lundh: Förbundskaptenerna ville testa honom mot Österrike och skadan stoppade det. Hans chans kommer. Även om spelaren kommer från Chelsea ska man inte jubla för tidigt. Jonny Rödlund spelade för Manchester United.

micke: Hur kan det komma sig att Lagerbäck inte tar ut Henok G. till någon av landskamperna när det ser ut som det gör på anfallssidan just nu? Zlatan ej med, elmander ur form, rosenberg skadad, henke precis startat fotbollsträningen o är ju inte i matchform? Har du några tankar ang det?
Olof Lundh: Uppenbarligen tycker inte Lagerbäck att Goitom presterat bra nog under tillräckligt lång tid. Det var ju ett steg i rätt riktning att han åtminstone var med bland 35 aktuella spelare, det har han ju inte varit tidigare. Jag tycker Goitom skulle varit med i truppen.

ch: heej olof hur hur långt ifrån tror du bojan djordjic är från att vara med i landslaget?
Olof Lundh: Väldigt långt.

doktor stenmark: tjena olof. såg era förslag till startelvor. tror du på riktigt att någon av elmarna får spela? sett någon träning hur det sett ut?
Olof Lundh: Tror att Rasmus Elm startar.

Andrej Khromcha: Varför kommer Zlatan inte spela mot Serbien?
Olof Lundh: Lagerbäck gav honom ledigt. Det är väl rätt att inte kalla in honom till den matchen.

Ölof: Om jag säger att jag vill se Björn Runström i landslaget. Vad säger du då?
Olof Lundh: Svårt att se det hända, gör för få mål. Kanske om han var vass i Danmark så kunde han få chansen på en vinterturné.

marcus: skulle ni kunna skriva mer om övriga värdens vm kval också på fotbollskanalen
Olof Lundh: Vi försöker serva alla inttresserade så gott det går.

patric lilja: Vad gör du och Patrik när ni inte kollar på sveriges träning och är på presskonferenser???
Olof Lundh: Vi skriver och jobbar. Sedan är det klart att det blir någon middag och något träningspass, men det är oftast väldigt långa dagar.

Adrian: är det sant att tv4 petar ekwall att ni inte längre kommer göra ekwall vs lundh>?
Olof Lundh: Nej, det stämmer inte. Det enda som hänt är att Patrick tackat nej till att krönikera i TV4Sporten när de ville flytta krönikan på söndagar.

Johnsson: Svenska landslaget har "släppt" in lite nya lovande spelare både bland backarna och mittfältet, medans anfallet börjar komma till åren. Tycker du att de behövs lite frisk luft bland våra svenska anfallare? I så fall har du några alternativ? Henok Goitom är väl ganska nära en plats i landslaget, finns det några andra? Ola Toivonen om några år? Patrik Ingelsten?
Olof Lundh: Ola Toivonen är ett bra alternativ. Annars tycker jag faktiskt att det hänt en del i landslaget. Bröderna Elm har klivit in, Adam J, Holmén och så vidare. U21.EM blir en signal om vilka som är redo att ta klivet upp. Kanske Bjärsmyr och Rasmus Bengtsson?

VEGULD: Hur blir det egentligen med Serbienmatchen? Vilka spelar, tror du?
Olof Lundh: Vi får se efter Portugal-matchen, men några återbud blir det garanterat. Det kan öppna för exempelvis Goitom kanske.

dv: om du hade varit förbundskapten. hur hade du ställt upp inför en sånhär viktig match mot ett bra motstånd. ( nu säger vi att ingen är avstängd eller något så du kan ställa upp precis som du vill )
Olof Lundh: Isaksson - Nilsson, Mellberg, J Olsson, Edman - Rasmus Elm, Rasmus Lindgren, Anders Svensson, Källström, Wilhelmsson - Ibrahimovic,

Bassam: Vem tror du spelar vänster back mot Portugal Adam Johansson , Mikael Nilsson eller Erik Edman
Olof Lundh: Svårtytt efter vad vi sett. Tror det står mellan Edman och Johansson. Nilsson har bara tränat till höger.

LindiZ: Hej Lundh! :P Två frågor ska jag ställa. Hur ska Sverige spela för att lyckas att ta poäng i Portugal och tycker du att Emir Bajrami borde följt med Sverige på Amerika-Turnén?
Olof Lundh: Det blir svenskt organiserat och disciplinerat försvarsspel som gäller och gärna med en släng cynism. Sedan gäller det att ta vara på de lägen man trots allt får att kontra eller i form av fasta situationer. Nej, jag kan inte känna att Bajrami saknades.

VEGULD: Adam Johansson var väl knappt ordinarie i IFK Göteborg i fjol och nu är han en av Lagerbäcks favoriter. Han gör definitivt inte bort sig. Tror du att han har chans att slå sig som startman och prenumerera på sin plats?
Olof Lundh: Det är lite fascinerande att han tappat sin plats till Erik Lund och nu är i landslaget. Lagerbäck är väldigt förtjust i honom. Men om det räcker för att bli en startman återstår att se, han har en bra chans.

Björn: Tja Olof, Har du reviderat din syn på Lagerbäck? Du verkade tidigare vara relativt kritisk men i senare intervjuer handlar det mest om "det stängda landslaget". Har han mutat dig?
Olof Lundh: Nej, han har inte mutat mig. Om du frågar honom så tror jag inte att han upplever det heller. Jag är som så många kluven till Lagerbäck. Hans resultat i kval är fantastiska men det betyder inte att jag tycker att allt han gör är rätt eller fantastiskt. Däremot får man ge honom att han kör sin linje.

Johannes: Hur orkar du svara på allt det här?
Olof Lundh: Det är en del av mitt jobb som jag tycker är rätt kul. Det är förbannat många som brinner för fotboll precis som jag och om de vill ställa lite frågor kan jag gott lägga en stund på att besvara dem.

gleNN: Vem tror du ska ta hand om C. Ronaldo idet Svenska laget, blir det nilsson?
Olof Lundh: Gärna det eftersom han var lyckad mot Portugal senast. Sedan beror det lite på hur Sverige ställer upp och hur Portugal ställer upp.

Daniel: Varför tror du Lagerbäck valde bort Goitom? Hade inte han varit värd en chans mot iallafall Serbien?
Olof Lundh: Han borde verkligen varit med mot Serbien, men egentligen hela samlingen.

patric: Det är många som vill att Majstorovic ska starta istället för Hansson men hansson har varit franska ligans bästa back den här säsongen vad tror du?? vem får starta av Hansson och Majstorovic
Olof Lundh: Känslan är att Maestro får starta. Hansson har varit grym i Rennes i år men Maestro har gjort det bra i Grekland och har varit duktig i landskamperna. Tufft beslut om någon av dem åker.

Samuel: Tycker inte du Dusan Djuric borde få chansen i landskampen mot Serbien?
Olof Lundh: Sett till hur det gått i slutet i Zurich så verkar han inte vara i stöt, men det är en spelare som annars borde vara intressant för Lagerbäck att kolla in närmare.

David: Tjenare Lundh. off topic: ger du någon gång ekwall gliringar för hans klädval? jag menar lila o röda scarfs runt halsen och en don juan uppknppning av skjortan, han ber ju om det
Olof Lundh: Han får en del skit, men han ger också mycket skit själv. Vi har inte samma klädsmak om man säger så. Som en gammal landslagsspelare uttryckte det: Han börjar få lite väl gott självförtroende när det gäller kläder.

Björn: Vad tycker du saknas i det svenska landslaget? Någon spelartyp, eller några kvalitéer hos de spelare vi har?
Olof Lundh: Jag saknar en Tobias Linderoth-typ och även en Edman-typ i form. Sedan vore det inte fel med en yttermittfältare som kunde få in vassa inlägg.

Olof Lundh: Jag saknar en Tobias Linderoth-typ och även en Edman-typ i form. Sedan vore det inte fel med en yttermittfältare som kunde få in vassa inlägg.

ÖIS: Vem kan mest om fotboll, du eller Ekwall?
Olof Lundh: beror lite på vilket område det rör. vi är olika vassa på olika delar.

patric: Hej olof angående U21-em jag bor i båstad och U21-landslaget tränar i båstad under EM. Kommer du bevaka deras träningar under VM??? En fråga till. Vem kommer bli sveriges storstjärna i U21-em
Olof Lundh: Ja, jag kommer vara där en del. Ola Toivonen.

Adam: Hej Olof, finnes de någon chans till att få bli krönikör på Fotbollskanalen.se? BRINNER verkligen för fotboll, och gillar att uttrycka mig och skapa diskussioner! något tips till en som vill börja skriva? tack!
Olof Lundh: Börja i en mindre tidning eller på en fansajt. Läs mycket av andra skribenter som du gillar för att ta intryck och lära dig.

Gerri: Andreas Johansson i Ålborg?? hade inte han varit något? tycker han gjort det bra i europa cuperna.
Olof Lundh: Han har fått en del chanser men hans spelstil passar inte i landslaget. Det är likadant med Martin Ericsson.

Dali: Är du besviken på förbundskaptenen att han inte tog med någon spelare du gärna hade velat se till matchen mot Portugal eller den kommande matchen mot Serbien.. isåfall vilken?
Olof Lundh: Henok Goitom och Jonas Olsson.

Andy: Är det bara ett spel av Lagerbäck när han säger att de inte övat på Elms långa inkast eller är det bara så att de inte tänker satsa på det?
Olof Lundh: Kan mycket väl vara ett spel.

francisco: läste i offside att lagerbäck testat 153 spelare på 153 matcher. det förvånade mig. troddde det var lägre. har du koll på hur det står sig om man jämför med andra landslag?
Olof Lundh: Det är vinterturnéerna som ger honom den möjligheten. Hade varit intressant att räkna på de spelare han använt i tävlingslandskamper.

Henrik: Jag läste på fotbollskanalen om Astrit ajdarevic hittat en ny klubb, tror du han kan vara intressant för landslaget om några år?
Olof Lundh: Inget är omöjligt även om han verkar ha kört fast i England.

Kalmar fan: Går inte viktor före rasmus i startelvan även om d handlar om en kant position. Va tror du om David Elms chanser att nå a- landslaget?
Olof Lundh: Jag tror Rasmus är före eftersom Seb Larsson inte ser jättevass ut, inte Holmen heller. David Elms chanser är väl mindre, men en vinterturnén kanske?

Lisa Kalmar: Vad menade egentligen Edman med att Rasmus inkast var skit?
Olof Lundh: Han gillar inte den typen av fotboll, helt enkelt. Skönt med folk som är ärliga.

viktor: som jag har hört så låter det inte som att marcus berg ska vara med, varför inte ge han chansen?
Olof Lundh: Han ger inte intrycket av att vara i form, sedan har han inte imponerat vare sig mot Holland i november eller mot Österrike i februari.

Olof Lundh: Han ger inte intrycket av att vara i form, sedan har han inte imponerat vare sig mot Holland i november eller mot Österrike i februari.

Rob: Hur tror du Lagerbcäk resonerar kring Källström/Svensson? blir det inte lite väl "offensivt"i hans ögon?
Olof Lundh: Inte nu längre när Svensson jobbar hårt och bra i defensiven.

Samuel: Vilken spelare hoppas du mest på i framtiden i Sverige?? Och svara inte som alla andra typ Ola Toivonen och dom som redan är proffs ;)
Olof Lundh: Rasmus Elm är kvar i allsvenskan och han ser grym ut. Sedan gillar jag det jag såg av Anel Raskaj och Rasmus Jönsson också.

Fredrik: Vilken är den roligaste matchen du har sett?
Olof Lundh: Sveriges vinst mot Rumänien under VM 1994 i Palo Alto. Straffdramat och alla turer i den matchen kan inget konkurrera med. Sedan var det kul i Polen 1989 när Sverige gick till VM.

LZ: Tror du Nannskog har större chans till inhopp än Marcus Berg?
Olof Lundh: Jag tror det, men egentligen borde Berg vara före sett till uttagningen. Hänger nog lite på matchutvecklingen.

Olof Lundh: Stort tack för alla frågor. Kul. Nu måste jag på presskonferens. Olof

moderator: Tack till alla som ställt frågor, det kom in väldigt många och Olof svarade på så många han hann med.

Publicerad 2009-03-27 kl 15:52
Annons
Annons
Annons