Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Läs chatten med Patrick Ekwall: den Ouden kollar Dif:s website en gång i veckan

Sverige inför ännu en måstematch i VM-kvalet – borta mot Malta. Patrick Ekwall chattade med fotbollskanalen.ses läsare inför kampen

ManUtd: Hej Patrick. Jag undrar vilka du anser skulle vara en mardrömslottning för Sverige i en eventuell play-off bland 2orna. Tack
Patrick Ekwall: Jag skulle inte vilja ha vare sig Serbien eller Kroatien/Ukraina.

Sven: Har du själv spelat fotboll någongång ? Och isf var? Och vem tycker du är den bästa kommentatorn‘?
Patrick Ekwall: Jag har spelat i många år i Malmölaget BK Olympic, min moderklubb. Därefter i ett antal olika klubbar i typ div 5-div7 när jag satsade på jobbet. Bästa kommentator? Det finns många, det handlar så mycket om tycke och smak...svår fråga.

Wilhelm: Läser gärna din blogg, Patrick, tycker att den är bra. Vilka läser du helst?
Patrick Ekwall: Tack för det! Jag hinner inte läsa så mycket bloggar, tyvärr. Men följde de vanligaste i den här branschen för att hänga med i flödet. När jag hinner tittar jag även in på fd kollegorna Wenström och Nunstedts bloggar.

Yousef: Hur tror du matchen kommer sluta, är det verkligen så lätt att möta malta?
Patrick Ekwall: Det finns ett skänt go i svenska laget just nu, så jag tor såklart att vi fixar det. Men Malta kan IBLAND jävla med en del, bara 0-1 mot Ungern tex. Och jag tycker 2-0 mot Georgien senast var ett bra resultat för en sån här liten nation.

Tobbe: Tjena, Ekwall. Först och främst så undrar jag vilken allsvensk arena du gillar att besöka mest. OCH... bor du nära Alvik? Sett dig flera gånger (mcdonalds etc)
Patrick Ekwall: Sett till mediafaciliteter (alltså jobbförutsättningar) så är Borås bäst. Även de nya: i Göteborg (alltid fantastisk hjälpsam personal) och Malmö är bra ocjh lättjobbade. Grym service även i örebro och lite charmigt i Kalmar och Halmstad. Well, jag gillar de flesta...

Tony: Du och Lundh som sett träningarna på malta.....hur ser safari ut??...han har blivit min favorit spelare.....bra defensiv samtidigt som han tar härliga löpningar offensivt
Patrick Ekwall: Vi har inte sett honom alls på träning eftersom han vilade den första här på ön och träningen igår var stängd.

Juan Cetin: Jag tycker lagerbäck borde satsa på zlatan och markus berg på topp, elmander är inte bra, han gör inte mål och spelar dåligt, för markus berg kan utvecklas ännu mer vid zlatan vid sin sida, vad tycker du?
Patrick Ekwall: Jag tycker att det är magstarkt att påstå att Johan Elmander var "dålig" mot Ungern. Då såg vi inte samma match.

Jonatan: Vilka tycker du borde spela i startelvan? Gör Lagerbäck rätt enligt dej?
Patrick Ekwall: Det vore nästan "elakt" att inte ge samma starelva chansen mot malteserna. Jag kanske hade funderat på Berg länst fram eftersom han är bra i boxen och malteserna kommer spela med nio i försvaret samt Hysén på vänsterkanten av lite samma skäl, snabb, offensiv, bra vänsterinlägg.

marcus: Vad tycker du om att sebbe larsson är fast på mittfältet i en premier league klubb, men är utanför startelvan i ett svenskt landslag?
Patrick Ekwall: För det första är han väl inte helt fast i startelvan i Birmingham? Och för det andra tycker jag i nte att han har tagit chanserna när han väl fått dem. Och för det tredje handlar det mycket om att balansera laget och då faller vissa spelartyper bort. Men jag hade inte varit orolig om Larsson fått spela, gillar honom och grymma friparkar/inlägg.

Robin: tjena ekwall tycker du inte att chippen borde varit med eller någon annan spelare kanske som inte fick chansen mot ungern & malta??
Patrick Ekwall: Det finns säkert någon, men det finns bara en förbundskapten som kan bestämma.

Badde: Vilket är ditt favoritklädmärke?
Patrick Ekwall: Jag gillar framförallt ett märke som heter Frankie Morello. Men går sällan efter "märket" eller designern, gillar jag något så skiter jag i vem som gjort det.

Jswede: Hej, Är det så att Den Ouden fortfarande har stenkoll på DIF? Vet du om han kan tänka sig att spela där inom något år?
Patrick Ekwall: Han berättade att han var inne på difs website minst en gång i veckan och att han följde laget så mycket han kunde. Han är dessutom rätt ofta i Stockholm och hälsar på. Han hoppades på ett bra kontrakt om han gjorde succe under det år han ska spela här på Malta. Varför inte Djurgården, de hade behövt en målskytt.

Iniesta: Varför ser man aldrig Olof Lundh skratta?
Patrick Ekwall: Gör du inte? Det gör jag ofta.

håkan: vem tycker du är mest lämplig ersättare till lagerbäck när han tackar för sig?
Patrick Ekwall: Jag tänker två-tre namn så här på uppstuds: Hasse Backe, Erik Hamrén, Stuart Baxter.

K: Tjena! Vem i landslaget är roligast att intervjua ?
Patrick Ekwall: Det finns en hel del. Svårast är dock Safari eftersom han blir så jävla nervös framför kameran, vi brukar skämta om det, han och jag, men det släpper inte... Jag gillar att snacka med Zlatan, han har ju en del att berätta från en horisont du sällan är vid - vi släpper snart hela min intervju från igår här på sajten. Han tar upp en del intressant då.

Björnn: Tror du Lagerbäck ger nittio minuter till de spelarna som riskerar avstängning pga. gula kort?
Patrick Ekwall: Nej, knappast. Har vi matchen i ett grepp resultatmässigt så får nog några varnade klivaav.

Jeppe B: Om du fick ta vem du ville i hela värden som skulle spela i svenska landslaget , vem skulle det vara ? utifrån vad som behövs !!
Patrick Ekwall: Jag skulle ta Messi, utan tvekan. En spelare som kan avgöra en match på egen hand och som ständigt levererar.

jakob: vem tycker du ska få chansen av dom som inte fått chansen av dom som spelar i u21
Patrick Ekwall: Emir Bajrami, eftersom jag vill ha den spelartypen i landslaget.

SiSiSi: Hej Patrik! Vad tror du är tanken bakom M. Nilsson på högerkanten? Är det brist på alternativ eller är det insatser som jag missat som gör honom till nr 1?
Patrick Ekwall: Tanken är väl att han sällan går bort sig och att han fungerarar bra med mittbackarna Mellberg/Maestro. Samt att det inte finns hur många alternativ som helst på högerbacken.

Kenan Ramadani: Har du varit ute o festat med någon av spelarna någon gång?
Patrick Ekwall: Jag? Festa? Nej, nej.

Iniesta: Vad har hänt med Fredrik Stoor?
Patrick Ekwall: Han har fastanat bakom fiskpinnarna i Hodgsons frysbox och kommer ingenstans. För dyr för att lätt ta sig vidare och för lite speltid för att vara ett säljbart objekt.

Linus Bäckström: Är zlatan en diva?
Patrick Ekwall: Zlatan är Zlatan.

Ludwig: Hej! Hur skall man ladda upp för ikväll? Något bra tips på tilltugg och dylikt?
Patrick Ekwall: Mineralvatten och färsk frukt. Nyttigt och ungefär så mycjet fest Malta-Sverige kan bli. Plocka fram annat dock till Danamrk-Sverige i oktober.

Victor peter al: Vad föredrar du, VM eller Champions League?
Patrick Ekwall: VM

Glenn: Vad har du för handicap i golf
Patrick Ekwall: Inget, aldrig spelat golf. Fattar inte hur folk har tid med det.

Patrik: Repotaget med Pontus Wernbloom va riktigt underhållande, är han en lika go gubbe bakom kameran?
Patrick Ekwall: En fantastisk människa på alla sätt. Stor underhållare.

Björnn: Är inte Henok en kille för landslaget?
Patrick Ekwall: Nja, det tycker jag inte. Inte ännu.

oskar: hur tror du den allsvenska bottenstriden slutar?
Patrick Ekwall: Nästa omgång avgör en del, då bland annat Öis möter Halmstad. Vinner Öis den så är HBK också inblandat. Det är svårtippat och börjar BP ett ras nu så får de det svårt. Djurgården har inte kvalitet nog för att fixa det på egen hand. Och Öis har ju det som de har det. Gais är tillräckligt bra för att lösa det själva, känner jag. Hammarby? Ingen aning, men de sitter under tufft läge de också. Omöjligt att tippa.

Jesper: Tycker du att Henrik Larsson fortfarande håller landslagsklass?
Patrick Ekwall: Det tycker ju ALLA som spelar med och mot honom, så det anser jag nog.

oskar: vilken är din favoritsport efter fotboll?
Patrick Ekwall: Handboll.

Björnn: Har Lund någon bollkänsla i kroppen?
Patrick Ekwall: Nja...

shz: Är Serie A fortfarande europas tredje bästa liga?
Patrick Ekwall: Det går inte direkt att ranka ligor på det viset. Däremot tror jag att PL och La Liga dragit ifrån något i underhållningsvärde. Och Bundesliga är på gång strax under. Men bäst eller inte bäst, det går inte att värdera på det viset.

Oskar: Vilka spelare tror du tackar för sig i landslaget om vi misslyckas med kvalificeringen till Sydafrika?
Patrick Ekwall: Svensson och Henke, kan jag tänka mig. Kanke Mellberg.

Josef lundh: vad tycker du om lagerbäcks val att spela anders svensson?
Patrick Ekwall: det finns absolut ingenting att säga om det.

Jompa: Vem tror du blir näste stora stjärna i Landslaget efter Zlatan?
Patrick Ekwall: På sikt: Rasmus Elm och Marcus Berg.

Mattias: Vilken spelare i svenska landslaget bjuder mest på sig själv i intervjuer och på presskonferenser? Finns det någon sådan eller är det helt och hållet ett U21-fenomen?
Patrick Ekwall: Nej, det är inget U21-fenomen. Till stor del handlar det ju om hur det går för laget. Men det finns flera stycken i A-landslaget som känns som bra intervjuobjekt. Och är både roliga och avslappnade.

Billy: Tycker du att Rasmus Elm gjorde rätt i att gå till Holland istället för England ?
Patrick Ekwall: Jag pendlar mellan ja och nä. Men du får inte glömma att han går till ett väldigt bra lag i Holland, kanske det bästa. Ett Ch League-lag. Han ären försiktig man och detfinns en risk att han hade fastnat i någo iskall box i England där de oftast kräver resultat på en gång.

MCFC: Vad tycker du om att lag som manchester city spenderar så mycket pengar, tycker du det förstör fotbollen eller gör sporten mer intressant?
Patrick Ekwall: Någonstans kan det vara bra om det bevisas att pengar ointe är allt. Och att du inte alltid kan köpa framgång för cash.

rikard: vilket tror du blir det bästa europiska laget i vm?
Patrick Ekwall: Omöjligt att svara på, det svänger från säsong till säsong. Men Spanien är ju ingen modig gissning.

Björnn: Tycker du Tottenham borde värva Olof Lund och sälja Peter Crouch till TV4? :D
Patrick Ekwall: Nej, jag behåller helst Lundh här.

Anders: Vad tror du Ljungberg kan tillföra till exempel Arsenal om han skulle bli utlånad dit? Platsar han verkligen i startelvan?
Patrick Ekwall: Rutin, det är väl vad Arsenal behöver.

henok: Varför är henok inte killen för landslaget vad har inte han som markus berg har?
Patrick Ekwall: Du kan aldrig jämföra spelare på det viset, till att börja med. Henok hade en period då han var stark formmäsiigt och då tyckte jag han borde fått en chans i en träningsmatch mot Serbien. Men han känns ojämn. Och kanske lite väl lik Zlatan i "spelstil" - och då är det ju rätt tufft att konkurrera.

Fredrik: Kommer du någonsin köpa en keps i samma stil som Olofs?
Patrick Ekwall: Tveksamt. Jag fungerar inte riktigt i keps. Tack för nu alla. Då laddar vi för match!

Publicerad 2009-09-09 kl 16:29
Annons
Annons
Annons