Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Läs chatten med Patrick Ekwall inför Walesmatchen

Sverige möter Wales i Swansea och inför matchen chattade Patrick Ekwall som är på plats.

Lovisa: Vad tycker du om Hamrens laguppställning? Eddie i målet med Isaksson på bänken, Marcus Berg på bänk, det trodde jag aldrig, med Toivonen på plan.
Patrick Ekwall: Äntligen på plats. ledsen för förseningen, fatsnade i Swanseas lunchtrafik. Men nu är jag på Liberty Stadium för att svara på era frågor. Uppställningen är lite överraskande, när det gäller Eddie och Toivonen eftersom de inte tränat med någon av dessa i "A-laget" här i Wales. Jag tror att Erik vill se Eddie in action, han vet var han har Isak. Och Ola var väldigt stark på tröningen igår - kanske var det där han slog ut Berg?

Sören: Hvis du hade magten til at skifte vaek Zlatan til DK og få Kjaer og Agger i gengaeld, sku du göre det? Mellberg och Maestro blir ju ikke yngre...:)
Patrick Ekwall: Aldrig. Just mittbackar finns det många här i Sverige; Granqvist, Olsson, Bjärsmyr med flera. Ni danskar får hålla till godo med det ni har.

Sören: Hvis du hade magten til at skifte vaek Zlatan til DK og få Kjaer og Agger i gengaeld, sku du göre det? Mellberg och Maestro blir ju ikke yngre...:)
Patrick Ekwall: Aldrig. Just mittbackar finns det många här i Sverige; Granqvist, Olsson, Bjärsmyr med flera. Ni danskar får hålla till godo med det ni har.

Zlatan: Tycker inte du Bajrami borde få chansen?
Patrick Ekwall: Jo, jag vill gärna se Bajrami med de allra bästa spelarna. det testet är han definitivt värd.

Q: Hej Patrik! Kommer ni att bjuda in Wanderson till Ekwall vs. Lundh under våren? Det hade ju varit fantastiskt!
Patrick Ekwall: Förmodligen inte eftersom han inte pratar tillräckligt mycket svenska och eftersom vår portugisiska suger.

Suddinho: Tja ekwall, det är inte så lång tid tills Anders Svensson lägger av. Då till min fråga vem som ska ta över herr Svensson på det svenska innermittfältet?
Patrick Ekwall: Albin Ekdal?

Robbin Engelsen: Vad tycker du om sverige -wales matchen tror du att det kommer bli en höjdare MHV robbin
Patrick Ekwall: Just HÖJDARE kan det nog bli...walesaran är inte kända för att spela smånätt längs gräset. Jag hoppas Sverige har bollen lite mer, då kan det säket bli en höjdare i annat avseende.

Lindängen: Tjena Patrick! Hur känns det att ha ditt jobb? Åka omkring och göra repotage här och där? Jag brukade se dig nere på Lindängens IP när jag var bollkalle år BK Olympic när jag var yngre. Jag har kvar några av matchprogrammen från den tiden, man ville ju själv bli som "Fantomen" i målet på den tiden.. Haha
Patrick Ekwall: Det känns bara bra, jag klagar inte. Och det ska bli intressant med Olympic i trean i år på Lindängen. Jag hoppas jag kan komma ner och se någon match med Huldas boys.

jocke: Ska man förstå Zlatan att han lämnar landslaget eller ska man tycka illa om han? PS kommer du ihåg när du var och spela i Sollefteå med "kändislaget" mot Sollefteås A-lag? jag har din signering DS Du e kung! :D
Patrick Ekwall: Man ska nog förstå. Är man inte motiverad att vara med så ska man inte vara det.

Niklas: Berg känns given varför är han inte med från start?
Patrick Ekwall: Jag vet inte. Vi trodde alla att han skulle vara med eftersom han tränat i den positionen och eftersom Toivonen mer känns som en spelare i positionen bakom (den som Elmander har). Men Toivonen var stark på träningen igår.

Falle: Vad har Hysén för status på träningarna? Har han samma pondus där som på uteställena i Göteborg efter ett SM-guld? Eller är det klassisk fotbollslags-hierarki där förmågan skiljer konungar från bönder? Fred
Patrick Ekwall: Det är nog klassisk fotbollslagshierarki, men jag tror ändå att Hamrén/Allbäck gillar Hysén. Han fick ju spela från start mot Italien och här kan han nog komma in antingen längst fram eller på kanten till vänster (där han tränat mest under samlingen).

anton: skulle du vilja se henok goitom i landslaget?
Patrick Ekwall: Jag tycker åtminstone att Allbäck ska åka ned till Spanien och se honom spela. En spelare som är ordinarie i La Liga borde åtminstone testas.

Kotten: hur reagerar Wales på Ramseys skada?
Patrick Ekwall: Som alla andra; med avsky. Förbundskapten Toshack sa att han ville spy när han såg det.

KjelleC: Jag tycker att Viktor Elm var helt briljant sista hösten i allsvenskan, hur ser han ut nu? Du som ser lite träningar. Tycker att Sverige skulle behöva hans kraft, huvudspel och löpstyrka.
Patrick Ekwall: Det har varit lite för kort träningstid för att bilda sig en uppfattning. Viktor slåss nog om en plats centralt - jag tycker inte att han kan spela på kansten där Lagerbäck placerade honom några gånger - och där är det hård konkurrens.

André Söderlund: Varför frågar man om de äldre spelares framtid istället för att uppmuntra dom till att fortsätta. Tycker att tex Ljungberg borde vara lätt att locka tillbaka i landslaget
Patrick Ekwall: Nu vet jag inte vems uppgift det är att uppmuntra äldre spelare att vara kvar, det där tror jag de är vuxna nog att bestämma själva. Och jag vet inte riktigt hur Ljungans status är just nu. Men han har själv valt att sluta i landslaget, ingen har direkt tvingat honom att inte vara med.

Wales-tjej: Är Pierre Matteoni så cool som det verkar?
Patrick Ekwall: Absolut. En kopia av Piero Gros.

Larsson: Tja Ekwall jag undrar om du kan fråga Herr Hamren hur han hade tänkt och göra med Martin Olsson Blackburn? Han spelar vecka in och vecka ut i PL borde man inte då vara med iafall i truppen? Och sen undrar jag varför ska Hamren köra med bara 1 anfallare det är ju så tråkigt och fegt.
Patrick Ekwall: Martin Olsson finns säkert med i Hamréns skalle, men ALLA kan inte vara med på en gång. Olssons tid kommer. En anfallare på papperet, ja. Men ändå rätt offensivt med en bakom och två yttrar. Så en "forward" låter tråkigare än vad det är.

simon: tror du att agon mehemeti kommer att bli given i a-landslaget om några år?
Patrick Ekwall: Nej, det tror jag inte.

markus: tjena patrick.vem är den stora stekaren i laget nu när ljungan är borta! mellberg? mvh markus
Patrick Ekwall: Jo, jag lägger nog min röst på Mellberg. Stekare i positiv bemärkelse.

Stekwall: Hur ser väderförhållanderna ut i Wales?
Patrick Ekwall: Överraskande bra. Det var lite dimmigt i morse, men sen jag kom hit har det varit soligt och blå himmel. Kanske fyra-fem plusgrader. Även om det förstås blir kallare ikväll när matchen spelas.

Kaka: Tjenna Patrick! vilket är ditt favorit lag i Italienska ligan ?
Patrick Ekwall: Jag håller inte på fotbollslag eller ligor.

Stekwall: Tror du inte att det hade varit bättre med Toivonen i nr.10 rollen och Berg på topp. Vi vet ju vad dom två kan tillsammans dessutom så är det ju Toivonens favorit position.
Patrick Ekwall: Jo, jag trodde Toivonen mer var en nr 9.

Mackan: Vilka gäster har ni sagt att ni absolut vill ha till Ekwall VS Lundh denna säsonge?
Patrick Ekwall: Det finns inte den typen av MÅSTEN även om Tobias Grahn var en sådan gäst vi hemskt gärna ville ha. När väl ligan drar igång så letar vi oftast upp de gäster som är mest aktuella, även om det inte alltid går. Missa inte programmet imorgon!

Fransson: hej patrick vilken spelare var roligast att intervja i programmet "det nya landslaget" ?
Patrick Ekwall: Jag måste vara tråkig här och säga att alla var minst lika roliga, på sitt sätt. Även om Wernbloom stack ut förstås. men det var inte oväntat,

KjelleC: Kräver inte Hamréns spelidé bättre och snabbare yttrar som kan slå sin gubbe? Borde man inte anpassa spelsystemet till materialet man har? Vilka skor kör du när du spelare med TV-laget? Knappast copa mundial va!?
Patrick Ekwall: Jag håller med dig och jag tycker att Chippen har de egenskaperna. Förmodligen kommer väl Rasmus Elm bli en central spelare vad det lider i landslaget. Bajrami är också den typen av ytter, Hysén likaså och ytterligare någon.

Roger lindwall: Chippen borde spela i dom stora ligorna. vilket lag tror du att han skulle passa i? tänkte på att han varit både i england spanien och italien.
Patrick Ekwall: Han har ju testat det mesta och inte riktigt fått någon "ro" någonstans. det verkar han ju ha fått nu. Al Hilal är ett lag som är mycket bättre än vi tror. Ett av Asiens sju-åtta bästa.

Ari: Hej patrick, Varför kan inte en Champions League Final spelas i Sverige ?
Patrick Ekwall: För att vi inte har tillräckligt stor och modern arena.

steve: Hi mr.Ekwall have sweden ever played in wales before? I remember that they won in sweden big times in early 90s, think mr.Brolin scored 3 goals that game. good luck today! GO WALES! Steve from Port chester
Patrick Ekwall: Hello Steve, we have played Wales away twice. Both in Wrexham. Both with Sweden winning, 2-0. Brolin scored two in that game you remebered, when Sweden won 4-2 1990 in Stockholm, Ingesson scored the other two and Dean Saunders got two for the Welsh side.

Moe: Tror du att det kommer ut fler talanger från förorterna precis som Martin Mutumba och Zlatan Ibrahimovic
Patrick Ekwall: Vilket evigt tjat om "förorterna"...landslaget har sett spelare från förorterna sen många år tillbaka.

Jerry: Du som sett träningarna Patrick, några "håll-ögonen-på'n" inför matchen?
Patrick Ekwall: Kanske Chippen, han har sett stark ut på träningarna.

Jonas: bästa matchen du sett på plats?
Patrick Ekwall: Jag glömmer så lätt, men det kan ha varit Brasilien-Danmark i Nantes, fotbolls-VM 1998.

Johan B: hey !! ekwall hoppas att du mår bra ! tycker att du sköter fotbollskanalen europa mycket bra !! vad tycker du om att eddie gustafsson får chansen idag ?
Patrick Ekwall: Jag tycker det är bra att testa när tillfället ges. Vi vet alla vad Isak kan.

Niclas: Vad är din "känsla" spelar Zlatan EM-kvalet i höst? Tack för den bästa av bloggar!
Patrick Ekwall: Det har jag inte en aning om. Jag är inte ens säker på att Zlatan vet ännu. Det handlar nog om hur han känner sig efter den första säsongen med Barcelona.

Lidköpings sone: Du är ju där nere i Swansea och vem tycker du ser vassast ut i Wales ?
Patrick Ekwall: Jag har inte hunnit se några walesiska träningar ännu.

didde: gör hamren rätt när han väljer unga spelare?
Patrick Ekwall: Så länge han väljer de "bästa" spelarna får de vara 15 eller 72 år. Det stör mig inte i ett landslag.

Jonas: Hej Ekwall. Vilka går upp i allsvenskan iår tror du?
Patrick Ekwall: Ja, säg det. De två som kommer etta och tvåa. Det är omöjligt att tippa exakt, Superettan är en lurig serie.

Stekwall: Hur har Wernblom sett ut på träningarna?
Patrick Ekwall: Han har sett glad ut.

sylle: Vilka arenor i Sverige är topp 3 i dagsläget?
Patrick Ekwall: Om du menar mest moderna, då är det Malmö, Borås och Göteborg. Även om den i Götet har en del brister här och där.

Christian: Ärligt talat, känns inte avancemang till EM betydligt darrigare med Hamrén än med Lagerbäck?
Patrick Ekwall: Det är ju helt omöjligt att svara på. Jag tycker det ser hyggligt stabilt ut, men vi måste få fram spelare som utvecklas stort internationellt och som Hamrén kan bygga på. Som när Ljungberg slog igenom i Lagerbäcks landslag. Okidoki, nu måste jag förbereda mig för sändningen. Vi drar igång i TV4Sport kl 20:00. Kul att så många ville fråga. Ha det bra.

Christian: Ärligt talat, känns inte avancemang till EM betydligt darrigare med Hamrén än med Lagerbäck?
Patrick Ekwall: Det är ju helt omöjligt att svara på. Jag tycker det ser hyggligt stabilt ut, men vi måste få fram spelare som utvecklas stort internationellt och som Hamrén kan bygga på. Som när Ljungberg slog igenom i Lagerbäcks landslag. Okidoki, nu måste jag förbereda mig för sändningen. Vi drar igång i TV4Sport kl 20:00. Kul att så många ville fråga. Ha det bra.

Publicerad 2010-03-03 kl 17:22
Annons
Annons
Annons