Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Läs hela chatten med Olof Lundh

Fotbollskanalen.se:s krönikör Olof Lundh chattade med läsarna direkt efter Sveriges seger över Mexiko.

Dan Wallin: Vilka närmar sig Portugaltruppen? Från Turnén det vill säga.
olof lundh: Beror lite på vilka som är skadade. Ingen är kanske med i truppen men de är aktuella om några faller i från. Och det är klart att Rasmus Elm, Daniel Nannskog och Alexander Farnerud har stärkt sina aktier, precis som Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr och Rasmus Bengtsson.

Bengtsson: Bengtsson var en klippa idag, va tror du om hans framtid i A-landslaget?
olof lundh: Jepp, han imponerade. Han kan gå långt. Men jag fattar inte varför han ska byta klubb i allsvenskan - bättre att gå rakt ut i Europa.

Jimmy: Vad tycker du om Anttonens insats på högerbacken?
olof lundh: Han överraskade mig. Han var bättre än jag förväntat och även om han blev överspelad några gånger så vågade han kliva fram - och räddade ju en på linjen.

Jimmy: Vem imponerades du mest av i det Svenska laget?
olof lundh: Rasmus Elm, Rasmus Bengtsson och Alexander Farnerud. Fast även debutanter som Andreas Johansson och Anttonen.

Jimmy: Vem av de du såg idag har störst chans att ta plats i ett svenskt "A-landslag"?
olof lundh: På kort sikt Daniel Nannskog. På lång sikt Rasmus Elm, Farnerud och Rasmus Bengtsson.

Dan Wallin: Nanne i djupled. Bättre än Rosenberg?
olof lundh: Ja, nästan. Jag pratade just med en kollega om det och Rosenberg har gjort få bra landskamper. Trots allt skapar Nannskog en hel del chanser.

Jimmy: Hur mycket betydde den här förlusten för Svennis & co i Mexiko? blir det hett om öronen nu?
olof lundh: Räkna med det. Både fans och medier var klart störda. Mexarna är för dåliga borta och med två bortamatcher av tre möjliga i vår kan det ta slut snabbt för svensken.

Zinar: Huur tror du Svennis känner sig efter matchen ? att han förlorade mot sverige ?
olof lundh: Snacket var okej och han sa rätt saker men han såg pressad ut. Det måste svida att få stryk av Sverige igen.

Niklas: Vem gav dig ett "ojdå" han var ju riktigt bra, efter matchen?
olof lundh: Va?

PG: Vilken av IFK Göteborgs spelare (Adam, Gustav eller Bjärsmyr) tycker du har visat mest framfötter. Kan någon av dom vara aktuell i truppen mot Österike ?
olof lundh: Adam fick ju spela två gånger 90 och det kan tala för honom i Österrike-fajten. Fast alla tre gjorde det bra.

Jimmy: Bengtsson-Bjärsmyr såg väldigt stabilt ut i mittlåset, är det en vinnande duo vi såg inför sommarens U-21 EM ?
olof lundh: Jepp. De var ruggigt stabila och sedan har ju U21-landslaget en viss Rasmus Elm i laget. Det kan bli en kul sommar.

Alexander: Vad anser du om rasmus elm match mot mexico, kan han vara en man för startelvan inom de närmsta landskamperna?
olof lundh: Ja, han borde ta en plats i truppen och få speltid mot Österrike.

DD: hur tror du det går i vm kvalet för sverige??
olof lundh: Fick lite mer hopp nu. Det finns spelare som kan fylla på och spetsa konkurrensen i truppen. Men det blir tufft att gå direkt till VM, kanske är det playoff-platsen som gäller och det blir tufft.

Martin: Hur långt kan Micke Dahlberg gå internationellt?
olof lundh: Han har kanske inte impat mest och landslaget är rätt avlägset för honom.

Marcus: Jag undrar om du är lika positivt överraskad av debutanterna som jag. Patrik Anttonen och Andreas Johanssons uttagningar har ju kritiserats men jag är grymt imponerad av dem båda. Det var ju inte direkt en lätt debutuppgift de ställdes inför. Kan någon av dem bli uttagna i det "riktiga" landslaget tror du?
olof lundh: Håller med, de imponerade. Klart att de kan bli uttagna men det känns som att det finns andra alternativ före dem. Men de visade att de vill vara med. I landslaget gäller det att ta vara på de möjligheter man får och det gjorde den duon.

DD: vad tror du om chanserna i U21 em då?
olof lundh: Väldigt goda. Tänk Rasmus Elm, Toivonen, Berg, Albin Ekdal, Bjärsmyr, Bengtsson, Martin Olsson, Bajrami, Özkan. Ingen kan säga att Sverige inte har kvalitet.

Johan: Hur stort är intresset för fotboll i USA överlag?
olof lundh: Bland vanliga dödliga är det blekt, de kan inte konkurrera med basket, baseball, amerikansk fotboll och hockey. Men mexikanerna har alltid varit intresserade och det visar ju 45 000 på dagens match. Trots inga skriverier i tidningarna eller bevakning i tv så kommer det.

Chippen: Hej Olof:D Finns det chans för spelare i Sveriges lag mot Mexico att bli ordinarie i landslaget inför kommande vm-kval matcher?
olof lundh: Hänger som jag skrivit tidigare på skador. Visst kan Rasmus Elm kliva in likt en Fredrik Ljungberg 1998.

Kalle: Vilken har övertygat mest under denna USA turné?
olof lundh: Rasmus Elm är ohotad etta. Farnerud, Nannskog och Bengtsson är också heta. Adam Johansson har impat på förbundskaptenen.

Per: Du verkar inte alltid helt övertygad om Lagerbäcks kunskaper. Har du svängt en smula under turnén?
olof lundh: Hans kunskaper ifrågasätter jag inte. Det är hans val. Jag kan fortfarande inte förstå att Dahlberg gick före spelare som Farnerud och Nannskog, exempelvis. Fast jag kan skriva och säga, vilket jag gjort, att han gjort det bra mellan matcherna här i USA och fått ihop manskapet.

Andreas: Vad tror du om Svennis och Mexikos chanser att ta sig till VM?
olof lundh: Mexiko lär väl tråckla sig dit tack vare hemmaplanen. Sverige har femtio procents chans.

Gurra: Tror du att Svenska landslaget har en bra framtid?
olof lundh: Jepp. Tycker att det visat sig att de finns talanger och potential nu när Lagerbäck släpper fram en del av dem. Jag ser verkligen fram emot U21-EM.

Per: Vilka ska spela på topp mot Portugal. Jag tyker Berg o Larsson
olof lundh: Ja, det är en bra lösning. Den känns formstarkast just i dag. Fast om Elmander är frisk så är han ett bra alternativ.

isak: tror du att svennis kan bli svensk förbudskapten
olof lundh: Nej. Glöm det. Händer aldrig.

Ludde: Tror du att Svennis någon gång kommer att ta över det svenska landslaget?
olof lundh: Se svar nedan.

DD: tycker du rasmus elm ska vara kvar i allsenskan eller ska han gå vidare?? vilka tycker du mer från allsvenskan ska gå vidare?
olof lundh: Han kan gärna spela i allsvenskan en säsong till. Tror det gynnar honom. Vilket han själv säger. Kalmar står inför sora utmaningar och han kommer att få en viktig roll där. Rasmus Bengtsson är en spelare som ska köra på i Trelleborg och sedan flytta ut i sommar. Bjärmsyr kan vara i läge att flytta sett till att IFK redan skaffat hans ersättare i Kalle Svensson. Gissar att Wernbloom också vill kliva i väg.

Peter: Borde Nannskog få chansen "på riktigt" i landslaget?
olof lundh: Jepp, ingen tvekan om det. Han kom till lägen mot Mexiko men man måste väga in att det är tidigt på säsongen. Hans målfabrikation på runt 100 mål på 130 matcher i Stabaek är fantastisk.

DD: tycker inte du att ekdal lämnade BP för tidigt??
olof lundh: Nja, det har ju ändå blivit lite speltid i Juve. Fast han kan inte sitta så mycket på bänken som denna säsong i många år, det handlar om att ta kliv. Glöm inte att BP var i superettan och då borde han gå någon annanstans.

HL: Är Gustav svensson nye Linderoth?
olof lundh: Inte omöjligt. Är svag för honom som spelare.

RodiCoskun: hur länge tror du lagerbäck blir kvar? vad tror du om henrik larssons framtid? tack
olof lundh: Lagerbäck kör nog bara i max två år till. Missar Sverige VM slutar han i förtid, om inte slutar han efter VM. Henkes framtid. Oj, vet han ens själv vad han ska göra? Jo, han spelar väl boll även under 2009. Men vad som händer sedan vet jag inte.

Gurra: kan sverige gå långt i u21 em?
olof lundh: Ja, även om gruppen är tuff med Serbien, Italien och Vitryssland. Sverige kan gå vidare och cäl där så kan det bli final.

RodiCoskun: vad tror du om svennis framtid i mexiko? RODI COSKUN //
olof lundh: Jag undrar om han har jobbet kvar till sommaren. Det går för dåligt för att han ska kunna hänga i om det inte blir ett kraftigt skifte i resultaten.

olof lundh: Jag kör till halv tio, klockan här är halv ett och flyget går i gryningen.

RodiCoskun: Tycker du inte nannskog är lite för gammal för a laget ? RodiCoskun, Hälsningar från HALMSTAD
olof lundh: Inte sett till den här våren. Det han visat här räcker långt och då är det ointressant vilken ålder han har.

DD: vem tror du tar över efter lagerbäck??
olof lundh: Vet ej. Men jag hoppas på Erik Hamrén eller Janne Jönsson. Givetvis kan Jörgen Lennartsson vara het om det går bra i U21-EM. Roland Andersson vill ju ta över och om Sverige går till VM kan han inte räknas bort.

Ludde: Vem tar över det svenska landslaget efter lagerbäck tror du?
olof lundh: Se nedan.

Moderator: Moderator: Vi avrundar chatten från Oakland så smått och kör fem minuter till.

Ludde: vilka tror du tillsist kommer vinna hela vm 2010?
olof lundh: Spanien med EM färskt i minne. Brasilien och Argentina är andra utamanare precis som Italien och Frankrike.

DD: sista frågan vilket lag tror du vinner CL?? och vilket lag hejar du på??
olof lundh: Barcelona. Leeds.

Berra: Vem tror du kommer ses som den bästa spelaren efter sin karriärs slut, Rasmus eller Viktor Elm?
olof lundh: Rasmus.

Jimmy: Hur tycker du målvakterna sett ut under turnén? Isaksson är väl ett självklart första val än så länge, men finns det någon rejäl utmanare på sikt?
olof lundh: Dahlin var grym på träningen men föll igenom i matchen. Alvbåge sattes inte på riktigt prov. Isak är klar etta om du frågar mig.

Ludde: vill inte du ta över då?
olof lundh: Haha.

Niklas: Tycker att Sverige stod upp överraskande bra rent tekniskt, speciellt så tidigt på säsongen. Är de unga nya mer tekniskt drivna än de som kom fram för ett antal år sedan?
olof lundh: Håller med. Ja, de unga är mer tekniskt drivna. Det är ju något som varit ett starkt inslag i talangutvecklingen i Sverige.

opopa: vad säger du om att rasmus jönsson borde fått chansen på denna turnén ist för dahlberg? dahlberg kmr ju aldrig att slå sig in i landslaget.. rasmus är iaf en man för framtiden. tycker man kan låta han bekanta sig med landslaget istället.
olof lundh: Håller med om det. Dahlberg var en underlig uttagning. Rasmus Jönsson får ju idel lovord av Henrik Larsson och han borde ju känna igen en anfallare av klass.

Janne: Var USA mycket bättre än Mexiko. De verkar ju bättre numera.
olof lundh: Nej, det var ett annat driv i denna matchen. I VM-kvalet däremot så tror jag USA är bättre än Mexiko.

Jimmy: När drar Ekwall vs. Lundh igång igen?...
olof lundh: 12 februari.

Farbror Trollet: Är Andreas Johansson nye Linderoth?
olof lundh: Nej.

olof lundh: Stort tack för intresset och det var kul att svara på frågor. Nu väntar sängen.

RodiCoskun: tyckte du sveriges startelva var bättre mot mexiko än mot usa ?
olof lundh: Ja, den var klart bättre.

Moderator: Moderator: Olof måste dra vidare i Oakland-natten och vi tackar honom och framför allt frågeställarna för idag. Vi ses snart i Sverige för fler frågor!

Publicerad 2009-01-29 kl 10:08
Annons
Annons
Annons