Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lasse Granqvist: "Tack så mycket, Zlatan"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic karriär i landslaget är över.
Då hyllas han av TV4- och C More-kommentatorn Lasse Granqvist.
- Vi har fått varit med om det största svensk fotboll producerat och plockat fram, säger han i podden Sporthuset.

Under onsdagen tackade Zlatan Ibrahimovic för sig i den svenska landslagströjan. En era är därmed över med en spelare som stått för 116 landskamper och på dem gjort 62 mål. Vilket är flest genom tiderna.

TV4- och C More-kommentatorn Lasse Granqvist hyllar svensken för dennes insatser genom åren och skickar med en uppmaning för alla som har varit med under Zlatans landslagsera som tog fart 2001.

- Jag tycker alla som följer svensk fotboll ska stanna upp. Jag tycker alla som har följt med under Zlatan Ibrahimovic era ska omfamna den karriären han haft. Vi ska sträcka fram vår hand och säga ”Tack så mycket att vi fick vara med, vi fick se de här målen, vi fick uppleva detta, vi har minnesbilderna, vi har gåshuden". Vi har fått varit med om det största svenskfotboll producerat och plockat fram, säger han i podcasten Sporthuset.

Han fortsätter:

- Prata inte om att Janne Andersson tar vid, prata inte vem som ska komma fram nu. Utan stanna upp bara och tänk på allt som han har gjort för svensk landslagsfotboll. Det är så inihelvetes jävla bra. Vi kommer inte få uppleva det igen, säger han.

Ibrahimovic har också patenterat konsten att stå för fantastiska mål i landslagströjan, vilket Jens Fjellström lyfter fram i podcasten.

- Zlatan Ibrahimovic gör ju och har gjort inte vilka mål om helst - utan det är ju spektakulära mål, omöjliga mål. På något vänster blir det mer än bara mål. Det blir ett artisteri, säger han. 

Vem minns inte hans mål mot England i premiärmatchen på Friends Arena?

- Gränsen mellan geni och galenskap är nära varandra och att i den situationen, när Hart är långt ute, att få för sig att göra en bicykleta - det är precis det där: geni och galenskap, säger Fjellström. 

Lyssna på podcasten HÄR.

Publicerad 2016-06-23 kl 12:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons