Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

Legendaren ska ge Sverige en drömgrupp i VM

Foto: Bildbyrån.

Lottningen till sommarens VM-slutspel dras den 1 december.
Nu står det klart att bland annat engelska fotbollslegendaren Gary Lineker håller i lottningen, som du för övrigt ser på Fotbollskanalen.

I måndags stod de svenska spelarna för en bragdartad insats slog ut Italien i playoff. Därmed säkrade Blågult en VM-plats för första gången på tolv år.

Den 1 december lottas grupperna till sommarens mästerskap i Ryssland och nu är det klart vilka som kommer hålla i lottningen. Engelska fotbollslegendaren och numera experten, Gary Lineker, kommer ackompanjeras av den ryska journalisten Maria Komandnaja och de kommer assisteras av åtta olika personer som drar lagen. Av de åtta är det bara tidigare ryske fotbollsspelaren Nikita Simonjan som är bekräftad.

"Som spelare fick jag äran att uppleva två stycken VM. Det är ganska speciellt att nu få bli involverad i ytterligare ett mästerskap, den här gången utanför planen genom att presentera lottningen", säger Lineker bland att till Fifa.com.

Lottningen sker i Moskva 1 december och ni ser den på live Fotbollskanalen klockan 16:00 svensk tid. Sverige är seedade i kategori 3.

Publicerad 2017-11-17 kl 11:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons