Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lennart Johansson kritisk till SvFF:s val: Saknar erfarenheter som behövs

Lennart Johansson tror att valberedningens val av Karl-Erik Nilsson är fel. Han håller på Lars-Christer Olsson.
- Nilsson har inte de erfarenheter som behövs, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

Förre ordföranden i Svenska fotbollförbundet och Uefa-presidenten Lennart Johansson tycker att valberedningen nominerat fel man att efterträda Lars-Åke Lagrell. Förbundet tror på Karl-Erik Nilsson medan Johansson hellre vill se Lars-Christer Olsson.
- Jag har en gång haft Lars-Christer Olsson som generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet och vi jobbade ihop i många år. Sedan sökte han och fick anställning på egna meriter som VD för Uefa. Och där gjorde han ett uppskattat och hedervärt intryck. Med sina internationella erfarenheter är han för mig den självklara kandidaten, säger Johansson.

Och Karl-Erik Nilsson?

ANNONS
- Honom har jag också känt i många år och vi har också varit vänner. Han gör ett gott intryck men har inte de erfarenheter som behövs. Jag tror säkert att han kommer att klara jobbet bra men jag är tveksam på hur han ska klara den internationella biten för där krävs det ju att man känner varandra ordentligt för att kunna påverka.

Är det ett problem?
- Om man väljer Karl-Erik Nilsson så tror jag inte på något annat än ett bra jobb av honom och bra för förbundet. Men den internationella biten får man i så fall lösa på annat sätt.

Lennart Johansson vill inte öppet kritisera Karl-Erik Nilsson men antyder ändå att Lars-Christer Olsson skulle passa bättre eftersom Sverige måste bli bättre internationellt.
- Svenska fotbollförbundet är inte några mästare på att jobba internationellt direkt, om man jämför med många andra. Det får man hoppas att de är väl medvetna om och kan förbättra.

ANNONS

Johansson tror heller inte att det är kört för Olsson. Han berättar bland annat att hans stöd till Lars-Åke Lagrell var viktigt för att han skulle få posten en gång i tiden.
- Han kom till i en tid då det var väldigt mycket turbulens. Jag hade blivit vald till Uefas president och jag gick ut och drog en lans för Lars-Åke Lagrell som var min dåvarande generalsekreterare. Det möttes med blandade åsikter. Man ifrågasatte vad han hade för språkkunskaper och att han inte hade suttit i förbundsstyrelsen så länge. Men jag uttalade mitt odelade förtroende för honom och det har jag inte ångrat. Han har suttit i 20 år och det gör man inte om man inte har gjort en bra insats.

Vad blir de viktigaste för den nya ordföranden?
- Man måste frångå den gamla idén om att idrott och politik inte hör ihop. Idrott är verkligen inget annat än just politik, det har visat sig genom året.

ANNONS

- Jag brukar ofta ha fel, i alla fall när jag tippar fotbollsresultat och det är väl samma sak här. Men jag tror även att gamla idéer och teser om frivillighet och oavlönade krafter kommer att leva kvar. Jag tror inte på någon revolution inom fotbollen.

Lars-Åke Lagrell lämnar sin post i vår, hur ser du på hans tid som ordförande?
- Han har sett till att förbundet har stabiliserats och han är en ordningsmänniska och en kraftkarl så till vida att han står för sina åsikter och genomför dem också. Han har min fulla beundran.

Beslutet om nästa ordförande tas på förbundets årsmöte den 23 mars

Publicerad 2012-01-19 kl 12:14
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto