Lennartsson efter brakförlusten: Vi ska slicka såren

Det blev storförlust för Sveriges påläggskalvar i den första playoffmatchen till fotbollens U21-EM nästa år.
Schweiz vann med 4-1 (2-0) mot ett passivt svenskt landslag.

Går detta att reparera? Knappast. Allt pekar på att möjligheten att få ett svenskt fotbollslandslag i OS i London 2012 försvann. EM-slutspelet i Danmark nästa år är ju också kval till de olympiska spelen.
-Gett upp! Nä, nu ska vi slicka såren och ska få ordning på spelarna med vila, sömn och rätt kost, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till TT.
Returen spelas i Malmö på måndag. Där har över 4 000 köpt biljetter för att åter uppleva EM-känslan från förra året och det svenska U21-landslagets härliga insats den sommaren.
Bedrövligt är ordet om de unga svenskarnas insats i Sion mot Schweiz på torsdagen. Talangerna från allsvenskan räckte inte på långa vägar. Laget hade nog behövt skadade Rasmus Elm (Alkmaar) och avstängde Martin Olsson (Blackburn).

Det var svagt över hela planen, vilket gav motståndaren massor av lägen att spela sin fotboll. Då gick det undan.
Redan efter en minut gjorde de tekniskt skickliga schweizarna 1-0, på ett inlägg från kortlinjen som St Gallens Fabian Frei språngnickade in.
Lika chanslös var BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt på Xavier Hochstrasses 2-0, ett jättefint skott där bollen skruvade sig in vid bortre krysset. Målet kom efter 20 minuter.
-Alla förstår att det var en mardrömsstart och vi släppte in två billiga mål. Men i andra vände vi lite på matchen och kunde ha utjämnat, säger Lennartsson.

Hoppet om ett bättre utgångsläge i returen väcktes när Malmös Guillermo Molins drog in 1-2 fem minuter efter pausen. Molins kom in för klubbkamraten Agon Mehmeti som lämnade planen grimaserande och med handen om baksidan av ena låret.

Den svenska lyckan försvann dock på en minut. Schweiz Admir Mehmedi ökade på ledningen till 3-1.
Och så missade Denni Avdic dessutom läget att förbättra situationen inför returen, när han brände en straff med arton minuter kvar.
Spiken kom när Schweiz lätt och flyfotat spelade sig fram till 4-1.