POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
5v

Lennartsson fick sparken av Lilleström - blickar framåt: "Är i en bra sits"

Foto: Bildbyrån.

Jörgen Lennartsson fick sparken av norska Lilleström.
Nu grubblar han på vad han ska göra härnäst.
- Jag funderar på vilken väg jag ska vandra, säger Lennartsson till Fotbollskanalen.

Efter att ha basat över bland annat IFK Göteborg och Elfsborg tog Jörgen Lennartsson över norska Lilleström sommaren 2018. Förra säsongen gick dock inte Lilleströms väg och laget slutade på kvalplats. Det fick konsekvenser för Lennartsson. Bara dagar innan kvalet mot IK Start fick svensken sparken.

Det var ungefär en månad sedan som Lennartsson fick lämna den norska klubben. Och det är ingenting som han ägnar någon större vikt vid nu.

- Det kapitlet har jag avslutat och jag har ingenting mer att säga om det. Det var en bra period, men jag pratar inte om det som har varit på det sättet. Den dörren är stängd, säger Lennartsson till Fotbollskanalen.

Du blickar framåt?
- Absolut. Det var två väldigt bra år för mig i Norge utifrån att jag trivdes väldigt bra, i klubben och så vidare. Men för övrigt har jag ingenting mer att säga om det, utan jag blickar framåt och funderar på vilken väg jag ska vandra nu i nästa fas. Det finns en hel del saker att fundera på, så jag tar det i rätt ordning.

I stället för att fokusera på vad som varit vill nu Lennartsson blicka framåt. Vad som händer härnäst är höljt i dunkel och Lennartsson ska ta en funderare.

- Det är ingenting som är jätteaktuellt för närvarande utifrån tränarjobb. Det är en hel del uppdrag, kan man säga, men det är inte så mycket jag kan prata om utåt. Jag funderar lite grand just nu och jag har val att göra, om jag ska ta något direkt eller sitta lugnt i båten och göra lite andra saker och i stället ta ett jobb i sommar.

Vad lutar det åt?
- Det får vi se lite grand hur det utvecklas. Det kan bli så att jag tar ett tränarjobb nu eller så kan det bli som så att jag gör någonting annat inom fotbollen en period, och väntar lite till dess att jag tycker att rätt jobb dyker upp. Eller så kanske jag gör någonting annat under ett halvår och kanske jobbar lite inom näringslivet innan det blir ett tränarjobb som jag känner stämmer bra. Det finns alla möjliga olika vägar och jag har alla dörrar öppna.

En återkomst i Sverige, det är ingenting du utesluter?
- Nej, absolut inte. Jag har alla dörrar öppna. Jag har en hel del att fundera på och det är både på kort och lång sikt, sedan får vi se vad det landar i. Jag har en bra sits för närvarande.

Det finns ett ledigt jobb i Vålerenga, det är ingenting du är sugen på?
- Jag gör inte den typen av kommentarer om olika uppdrag. Det som blir det blir. Sedan kan jag väl säga att Lilleström och Vålerenga är bittra rivaler och sedan får du själv dra dina slutsatser om det.

Publicerad 2020-01-17 kl 16:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå