Lennartsson hyllar Bjärsmyr

Sverige

Sverige fick ingen revansch på Serbien i onsdagens U21-landskamp i Krusevac. Hemmalagets Adem Ljajic gjorde träningsmatchens enda mål i 85:e minuten och det svenska U21-landslaget har därmed gjort ynka fem mål på årets nio matcher.

-Med lite flyt kunde det ha blivit oavgjort, säger förbundskapten Jörgen Lennartsson till fotbollsförbundets hemsida.

För snart två år sedan spelade Serbien bort Sverige från U21-EM genom en osannolik vändning. Sverige hade 3-0 inför returen på hemmaplan, men föll i hemmamötet i Trollhättan med 0-5. För fyra år sedan var det Serbien/Montenegro som besegrade Sverige i semifinalen i U21-EM efter straffläggning.

Och den här gången blev det alltså 0-1.

-De kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg, som efter en touch gick i en båge över våra mittbackar och bort till Ljajic som kunde nicka bollen i mål, säger Lennartsson som annars var nöjd med försvarsspelet.

-Johan Dahlin i målet gör en bra match. Båda mittbackarna, Mattias Bjärsmyr och Per Karlsson, är riktigt bra. Bjärsmyr är antagligen vår bäste spelare i dag.

IFK Göteborgs Robin Söder, som blev historisk som U21-landslagets yngste spelare när han blev inbytt i matchen mot Polen i förra veckan, spelade den här gången från start - men blev utbytt mot Ola Toivonen tjugo minuter före slutet.

U21-EM avgörs i Sverige i juni nästa år.