Lennartsson tog avsked med förlust - Sverige kan glömma U21-EM - och OS

Sverige

Inget EM 2011 och ingen chans att kvala till OS 2012. Sveriges U21-landslag spelade 1-1 (1-0) mot Schweiz och förlorade därmed totalt med 2-5.

Så snabbt det gick när hoppet försvann. Väggspel och så var Nassim Ben Khalif helt ren i straffområdet och kvitterade till 1-1. En minut efter pausen. Det var förbundskaptenen Jörgen Lennartssons sista match, en måndagskväll i Malmö.

Även om Sverige hade klarat uppförsbacken efter förlusten med 1-4 i Sion i torsdags hade det varit Lennartssons sista. Nu blir han tränare i norska Stabaek.
Den kunde slutat med det otroliga: att U-21:orna kvalat till EM-slutspelet i Danmark nästa sommar.

Före pausen fanns spelet, viljan och chanserna.
När Pierre Bengtsson (FC Nordsjälland) efter en kvart drog in 1-0 med ett mäktigt skott, var målet inte oväntat.

Tvärtom. Svenskarna var på hugget.

Sju minuter senare nickade Guillermo Molins stenhårt. Målvakten Yann Sommer räddade nere vid ena stolpen.
Och så sköt avslutade Jimmy Durmaz med ett skott utanför efter ett lysande svenskt anfall.

Vad svenskt 2-0 hade betytt i pausen kan man bara spekulera om. I stället kom baklängesmålet.

Det gick undan när de bollskickliga schweizarna byggde sin anfall.
-Vi gör bort oss lite i första matchen, inte lätt att komma hit med 4-1 i baken, kommenterade Albin Ekdahl efter matchen i TV10.
-Det blir tungt när de gör 1-1.

Och till slut tog bensinen slut för svenskarna.
Sveriges U21-landslag har inte kvalificerat sig till ett EM-slutspel sedan det 2004. Förra året var Sverige värdland och platsen given.