POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
24v

Levi om uttagningen: "Skitballt - inget jag hade förväntat mig"

Foto: Bildbyrån

Jonathan Levi var en av spelarna som togs ut till landslagets vinterturné.
Beskedet kom som en överraskning för 22-åringen.
- Det var jävligt coolt när man fick höra det, säger han till Fotbollskanalen.

För ett halvår sedan var Jonathan Levi petad i klubblaget Rosenborg. Men nu, ett halvår senare, spelar han frekvent i det norska laget och i januari kan han debutera för det svenska a-landslaget.

Under måndagen presenterade Janne Andersson sin trupp till januariturnén i Dubai. Då var den 22-årige ytterspringaren en av uttagna.

- Det var jävligt coolt när man fick höra det. Det var inget jag förväntade mig alls. Lite överraskning måste jag säga att det var. Det var skitballt. Jag vet inte hur jag ska förklara det bättre faktiskt, säger han till Fotbollskanalen.

Levi berättar att landslagsledningen frågat Rosenborg om han var tillgänglig i januari.

- Jag följde inte uttagningen, men jag fick höra att de hade varit i kontakt med klubben några dagar tidigare av sportchefen. Det stod inte klart och tydligt att jag var uttagen, men man kände ändå att de frågade av en anledning.

Levi slog igenom i Öster 2017 och därefter var en rad allsvenska klubbar ute efter spelarens signatur. Bland annat ryckte Hammarby i ytterspringaren, men valet föll tillslut på Rosenborg, där han till en början hade svårt att få speltid.

Tidigare under säsongen var han bänkad – och var inte ens säker på att bli uttagen till U21-landslaget under säsongen.

- I början på maj, då var inte tankarna här alls. Jag hade varit med i en U21-uttagning och trodde inte jag skulle vara med mer där så jag var chockad när jag blev uttagen där igen. Då förstår du hur långt bort tankarna var från att ta en plats i januariturnén, säger Levi och fortsätter:

- För tre år sedan spelade jag fotboll för ett division 1-lag. Nu har det gått snabbt. Det var lite trögt i början av säsongen, men nu har det vänt igen. Jag var inte alls i de banorna under den perioden.

På frågan vad Levi vill visa Janne Andersson och landslagsledningen under januariturnén svarar han:

- Jag vill visa det jag går för. Han vill såklart se mig i sin miljö, men han har säkert koll på hur jag är som spelare. Jag vill åka dit och njuta av tillvaron och samtidigt visa vad jag går för. Jag vill komma in i systemet, så att jag vet vad han vill i framtiden.

- Det är inte jättemånga dagar vi är där och det är många killar som är med i laget. Det är många saker man ser fram emot med de dagarna och jag är väldigt nyfiken.

Levi har länge haft en dröm om att få spela i det svenska A-landslaget.

- De har funnits med sedan man var liten, även när man spelade division 5-fotboll som 16-åring. Såklart att detta inte är det riktiga landslaget, men på pappret är det A-landslaget. Det är ett steg närmare och jag kan inte klaga på det. Det gäller att njuta av tillvaron. Sedan vet jag om att det inte avgörs på de tio dagarna, men man kan alltid göra ett bra intryck. Jag ser verkligen fram emot det.

Under årets säsong har Levi svarat för fyra mål och två framspelningar på 23 ligamatcher.

Publicerad 2018-12-04 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå