Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Liechtenstein ödmjukt - trots poängen senast: "Ni är bra även utan Zlatan"

Foto: TT Nyhetsbyrån

En överraskande poäng mot Montenegro — men Liechtenstein har inte direkt blivit kaxigt för det.

Ödmjukheten är stor inför EM-kvalmötet med Sverige.

Lördagskvällens presskonferens var sannolikt den minst välbesökta på nationalarenan i Solna sedan den invigdes för två år sedan.

På podiet satt Liechtensteins förbundskapten René Pauritsch och verkade mest tycka det var mysigt att i alla fall några journalister ville lyssna på honom. Pauritsch flankerades av spelarna Ivan Quintans och Michele Polverino — som av ren idoldyrkan gärna ser att Zlatan Ibrahimovic spelar söndagens match.

- Ja, om jag har chans att spela mot honom en gång, så hade jag föredragit att se honom på planen i stället för på bänken. Det är normalt, han är en stor stjärna. Alla vill spela mot Ibrahimovic, bara att vara i närheten av honom tänker jag är väldigt speciellt, sade Polverino.

Svårt även utan "Ibra"

Pauritsch menade samtidigt att Ibrahimovics vara eller inte vara är det som oroar honom mest.

- Att han inte spelar spelar inte så stor roll för oss. Vi vet att han ofta har varit avgörande för Sverige, men vi har nog problem att möta Sverige även utan Ibrahimovic.

Stor ödmjukhet, alltså.

Men 0—0 mot Montenegro i torsdags visar att Liechtenstein — ofta kallat en blåbärsnation — har ett fotbollslandslag som måste tas på allvar.

- Det har boostat vårt självförtroende. Framför allt har vi visat för alla som hade räknat ut oss och sagt att vi skulle ta noll poäng i gruppen. Nu har vi redan tagit en poäng och bevisat att vi kan ta poäng i det här kvalet — mot ett bra lag dessutom, sade Polverino.

Bara två vilodagar

Liechtenstein har bara ett fåtal proffs i truppen, och mot Montenegro skadade sig dessutom målvakten Peter Jehle och Sandro Wieser. Att det dessutom bara är två vilodagar mellan matcherna beklagade René Pauritsch.

- Det är en stor nackdel för oss. Amatörer är inte lika vältränade och får inte lika mycket träning i sin vardag.

Vad tänker du kring starten av matchen? Om Sverige inte gör mål tidigt kan publiken bli missnöjd.

- Det är absolut ett mål att hålla nollan så länge som möjligt. Det ökar våra chanser om både publiken och spelarna blir nervösa, det ser jag som en möjlighet för oss att ta en poäng.

Publicerad 2014-10-11 kl 20:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons