Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Liechtensteins usla bortafacit - ändå tror Sverige på tuff match

Foto: Scanpix

Liechtenstein försvarar en hörna mot Ryssland.

I de 27 senaste kvalmatcherna på bortaplan har Liechtenstein 26 förluster och en oavgjord.

Ändå tror Sverige på en svår match.

– Det kommer att bli jobbigt, säger Erkan Zengin.

Liechtenstein spelade 0-0 Montenegro och tog en överraskande poäng. Men det var på hemmaplan. Borta är laget inte lika bra. I de 27 senaste kvalmatcherna på bortaplan har Liechtenstein 26 förluster och en oavgjord (3-3 mot Luxemburg). Ändå tror Sverige på en tuff match.

– De är bra på att försvara sitt eget mål. De kommer ner med tio spelare så det kommer att bli jobbigt, säger Erkan Zengin.

Blev ni förvånade över 0-0 mot Montenegro?

– Ja, faktiskt och sedan hade de några bra lägen också. De försöker spela och göra något bra, det är inga långbollar så det är ett bra lag vi möter. 0-0 mot Montenegro är ett riktigt bra resultat för ett land som Liechtenstein. De är bra och vi ska inte underskatta. Vi måste göra ett tidigt mål, men vi ska ha tålamod också.

Alexander Kacaniklic tror också på en tuff match:

– 0-0 var ett bra resultat för Liechtenstein för Montenegro är ett bra lag. Deras försvarsspel var bra och deras målvakt stod för en hel del räddningar. Det är ett lag som vågar spela och är inte rädda för att göra misstag, säger han.

Hur är det att spela mot mindre nationer där alla räknar med att ni ska vinna?

– Det är inte enkelt. Många betraktar det som en enkel match du bara ska vinna, men så funkar det inte. Det finns inga enkla matcher, lag utvecklas hela tiden och spelare blir bättre och bättre. Det finns inga enkla matcher utan alla måste vara 100. Vi måste köra på och förhoppningsvis få ett tidigt mål. Annars är det klart att tankarna kommer, att man inte har gjort mål än.

Efter två EM-kvalmatcher har Sverige spelat 1-1 mot både Österrike och Ryssland. Försvarsmässigt har det varit bra, men anfallsmässigt finns det mer att önska.

– Det kan bli bättre. Vi kan komma till fler målchanser om vi flyttar upp laget, men vi jobbar på det, säger Zengin som får medhåll av Kacaniklic.

– Vi har väl inte skapat så många chanser i någon av matcherna så det är väl något vi måste jobba på, att skapa fler chanser, säger han.

Albin Ekdal håller med om att det finns saker att förbättra i offensiven, men påpekar att man har mött två bra lag.

– Finns såklart saker att slipa på där, men vi har mött två bra lag och har fått två poäng. Givetvis hade vi velat ha sex poäng, men det är ändå en okej start och nu ska vi vinna i morgon och sedan får vi slipa på det till november, säger han.

Kim Källström:

– Jag tror att vi är förberedda och skulle aldrig underskatta en motståndare. Poängen är lika mycket värda och det är kanske därför vi tagit oss vidare till mästerskap.

Publicerad 2014-10-12 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons